≫ 

Jokić blistao i upisao dabl-dabl, Denver imao košmarno veče: Poraz od Ratnika, teška povreda Mareja

Džamal je pred sam kraj utakmice jecao od bolova nakon pada pod košem Golden Stejta

  • 2
Nikola Jokić Foto: Tanjug / AP

Novi dabl-dabl učinak Nikole Jokića ostaće u senci zaista užasne večeri za Denver Nagetse. Tim za koji nastupa srpski košarkaš prvo je prosuo prednost koju je imao na poluvremenu, potom dozvolio Kariju da deveti put u svojoj karijeri prebaci 50 poena, a na kraju će morati da strahuje zbog užasne povrede Džamala Mareja, koji će izvesno morati na dužu pauzu tek pošto se vratio na teren. Sve u svemu, konačan rezultat u San Francisku bio je – 116:107.

Bio je ovo drugi vezani poraz Denvera, nakon serije od osam pobeda. Prethodno su meru Nagetsima uzeli Seltiksi, da bi ove večeri Ratnici predvođeni neverovatnih Stefom Karijem uspeli da u drugom poluvremenu preokrenu rezultat u svoju korist, ubace 43 poena u trećoj četvrtini i time faktički stave tas na svoj kraj vage. Odlični šuter Ratnika postigao je 53 poena uz sedam skokova i četiri asistencije.

Pokušavao je na drugoj strani da im parira naš Nikola Jokić, koji je ponovo pružio zaista blistavu partiju. Došao je do svog novog dabl-dabl učinka, bio je veoma blizu tripl-dabla, a na kraju je dobacio do 27 poena uz 12 uhvaćenih lopti i još osam podeljenih svojim saigračima. Nažalost, večeras nedovoljno da se dođe do pobede.

Ipak, čitav poraz Denvera ostaće u senci užasne povrede Džamala Mareja, koji se na 50 sekundi pred kraj utakmice stropoštao ispod koša Golden Stejta nakon jednog prodora. Pao je direktno na koleno, koje mu je prethodno pravilo problem, počeo je da se previja od bolova i da jauče, pa je svim navijačima Nagetsa pao mrak na oči.

Očigledno je da je reč o povredi koja će ga od terena odvojiti na duži vremenski period, mada nije jasno tačno koliko. Lekarska ekipa morala je da uđe na teren, ali je donekle pozitivna vest ta što je na kraju sam uspeo da odskakuće do svlačionice, a ne uz pomoć nosila. Ako su u pitanju ligamenti, onda se za Denver crno piše, pa se iskreno nadamo da je sa sjajnim saigračem našeg Nikole Jokića sve u redu.

Što se ostalih duela večeras tiče, nažalost, radovao se glavni Jokićev konkurent za titulu MVP-ja – Džoel Embid. On je bio ubedljivo najbolji na terenu u pobedi Filadelfije protiv Dalasa, gde je Luka Dončić pokušavao na sve načine da mu pomrsi račune, ali na kraju nije imao podršku ostalih saigrača – 95:113.

Košarkaš kamerunskog porekla je na kraju ubacio čak 36 poena, uhvatio je sedam skokova i dve asistencije, dok je Slovenac uz 32 postignuta poena stigao do po četiri uhvaćene i podeljene lopte saigračima. Na terenu se na kratko našao i naš Boban Marjanović, koji je uz dva poena sakupio i četiri skoka.

Čikago ne uspeva da dođe do nekog niza pobeda iako se ozbiljno pojačao u trejd dedlajnu. Novi tim Nikole Vučevića je ovoga puta poražen na gostovanju Memfis Grizilijima, koji su odigrali jednu od boljih utakmica defanzivno i na taj način zaustavili Bulse – 101:90.

Ključna za pobedu bila je poslednja četvrtina koju su domaći dobili rezultatom 31:16, a do trijumfa ih je vodio Jonas Valančijunas koji je uz 26 poena imao 14 skokova i dve asistencije. Na drugoj strani je Zek Levin postigao 21 poen uz četiri uhvaćene i devet podeljenih lopti, a Vučević je imao dabl-dabl od 17 poena i 10 skokova.

Vredi još pomenuti brutalan tripl-dabl Rasela Vestbruka u pobedi Vašingtona na gostovanju prvom favoritu za osvajanje NBA lige, Juta Džezu. Nekadašnji as Oklahome je došao do 25 poena uz po 14 skokova i asistencija i tako faktički jednom rukom slomio Džezere na gostovanju u Solt Lejk Sitiju – 121:105.

Pobede su ostvarili još Njujork Niksi protiv Los Anđeles Lejkersa (111:96), San Antonio na gostovanju Orlandu (97:120), Nju Orleans Pelikansi protiv Sakramenta (117:110) i Finiks protiv Hjustona (126:120).

NBA REZULTATI

Dalas – Filadelfija 95:113

Njujork – Los Anđeles Lejkers 111:96

Minesota – Bruklin (odloženo)

Orlando – San Antonio 97:120

Memfis – Čikago 101:90

Nju Orleans – Sakramento 117:110

Juta – Vašington 121:125

Golden Stejt – Denver 116:107

Finiks – Hjuston 126:120

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Denver poražen: Uzalud Jokićev novi tripl-dabl, spektakularne asistencije i moćno zakucavanje!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA