Gotovo je, Pokuševski dobija novog saigrača! Argentinac potpisao četvorogodišnji ugovor sa Tanderom

Gabriel Dek napušta Real Madrid i ide da ostvari svoj san u NBA ligi

  • 0
Gabriel Dek, Deck Foto: Nikola Tomić

Oklahoma siti Tander je pokazao da zna da povuče prave poteze kroz poslednjih nekoliko meseci. Dovođenje našeg Alekseja Pokuševskog je samo jedan od njih, a sada preostaje da vidimo da li će dolazak Gabriela Deka iz Real Madrida biti još jedan pogodak.

Ova NBA franšiza je putem svog zvaničnog sajta potvrdila dolazak košarkaša Reala u svoje redove, a naravno finansijski detalji nisu objavljeni od strane samog kluba. Ipak, Adrijan Vojnarovski iz izvora bliskih klubu tvrdi da je Argentinac potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 14.500.000 dolara.

Tokom tekuće sezone, on se na terenu pojavio na 58 utakmica gde je prosečno provodio oko 24 minuta po meču uz 9,7 poena, 3,8 skokova i 1,2 asistencije. Uz to, imao je zaista sjajnu realizaciju iz igre koja je iznosila 52,1%.

Pre nego što je došao u Real Madrid, argentinski košarkaš je proveo dve sezone sa San Lorencom u svojoj matičnoj zemlji, gde je igrao na ukupno 113 utakmica i beležio izvanredne proseke od 18,9 poena uz 5,2 skoka i dve asistencije.

Bio je član argentinske selekcije koja nas je porazila u četvrtfinalu Mundobasketa u Kini, a Adrijan Vojnarovski tvrdi da će se on priključiti ekipi nakon što prođe kroz čitav imigracioni proces, koji nekada zna da bude komplikovan za strane državljane koji po prvi put dolaze u SAD.

Video: Simanić je projektovan kao NBA igrač, nije se snašao u Zvezdi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA