“Želimo pobedu za drugo mesto pred plej-of“: Radonjić neće moći da računa na dvojicu igrača

Crvena zvezda i Cedevita Olimpija se sastaju sutra od 18.00 časova

  • 3
Dejan Radonjić Foto: aba-liga.com/Igokea/Nikola Vuruna

Predstojeća sreda rezervisana je za zaostali derbi meč 11. kola regionalne ABA lige između Crvene zvezde i Cedevita Olimpije (18.00, Arena Sport 1). Tim sa Malog Kalemegdana u njega ulazi nakon pobede nad Igokeom, a trijumfom bi napravio veliki korak ka drugom mestu na tabeli.

Zvezda će susret dočekati utoliko oslabljena, jer u ekipi neće biti Marka Jagodića-Kuridže, kojeg čeka tronedeljna pauza zbog povrede na meču sa Igokeom, dok Dejan Radonjić neće moći da računa ni na Lendrija Noka, zbog papirologije, koja kaže da on nema pravo nastupa, jer nije registrovan u trenutku kada je utakmica prvobitno bila planirana da se odigra.

Trener crveno-belih, Dejan Radonjić tvrdi da će ovo biti veoma važna utakmica za oba tima i da želi da Zvezda ostvari pobedu, koja bi predstavljala veliki korak ka drugom mestu.

- Ovo će biti derbi za drugo mesto i vrlo važna utakmica za oba tima. Olimpija je odličan tim, dobro ukomponovan, tim koji dobro igra i u dobroj je formi. Mi imamo hendikep u odsustvu Lendrija Noka i Marka Jagodić Kuridže, ali želimo da osvojimo nove bodove koje bi značili veliki korak ka drugom mestu pred plej-of – rekao je Radonjić.

I prvotimac Zvezde, Ognjen Dobrić kaže da je naredni susret jako važan i podvlači da će im mnogo faliti usluge Jagodić-Kuridže i Noka.

- Očekuje nas još jedna u nizu izuzetno teških utakmica, važnih za raspored na vrhu tabele. I dalje smo u ritmu utakmica sreda-nedelja i moraćemo da nađemo dodatnu energiju nakon nedeljne utakmice, ali na prvom mestu i rotacije koja će biti skraćena za dva igrača koja će nam nedostajati u sredu. Cedevita Olimpija igra odlično, pobedili su Mornar u Baru što dovoljno govori o njihovim kvalitetima, ali i trenutnoj formi. Moraćemo da odigramo vrlo borbeno i sa puno energije ovu utakmicu – izjavio je Dobrić.

Treba dodati da će Zvezda i Cedevita Olimpija u nedelju u Ljubljani odigrati još jedan zaostali meč, ovoga puta onaj iz 24. kola sa početkom od 17.00 časova.

Video: Teška povreda Jagodića Kuridže: Krik se prolomio praznom halom Pionir, ne može da se osloni na nogu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    13. april 2021 | 17:39

    Ma tu su sudije. Sta ima veze na koga Radonjic moze da racuna? Odradice sviraci posao kao protiv Igokee.

  • sudije spasavaju stvar

    13. april 2021 | 17:31

    Ako nas sudije proguraju kao protiv Igokee onda mozemo do pobjede..igrom sigurno ne...

  • Pa

    13. april 2021 | 15:53

    Znaš šza ja sve želim pa ništa. Samo ti i još mnogi za te snove drmaze veliku lovu a mi ne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA