Majklu Džordanu pripala velika čast: Čuveni košarkaš predstavlja Kobija Brajanta u Kuću slavnih

Ceremonija će se održati 15. maja

  • 0
Kobe Bryant, Kobi Brajant

Foto: Tanjug/AP

Tačno mesec dana ostalo je do svečane ceremonije proglašenja slavnih košarkaša iz “generacije” 2020 u Kuću slavnih. Ukupno devet velikih imena sporta pod obručima dobilo je tu čast da se nađe u poznatom “Nejsmit Memorijalu”, a ime koje svakako privlači ubedljivo najviše pažnje jeste Kobi Brajant.

Legendarni igrač Lejkersa, koji je poginuo pre godinu dana u helikopterskoj nesreći biće predstavljen u Kuću slavnih od čuvenog Majkla Džordana, koji se u njoj nalazi još od 2009. godine. Pored njega, mesto će dobiti Patrik Bauman, kojeg će predstaviti naš Vlade Divac i Rus Garnik, potom Tamika Kečings kojeg će predstaviti Alonzo Morning i Don Steli, Tima Dankana će uvesti Dejvid Robinson, a Kevina Garneta će predstaviti Ajzeja Tomas.

Tu nije kraj, pošto će Kim Malki biti prezentovan od strane Majkla Džordana, baš kao i Kobi Brajant, dok će Barbara Stivens biti predstavljena od Gena Orijeme i Mafet Mekgroua. Edi Saton će imati čak tri predstvljača – Džona Kaliparija, Bila Selfa i Sindi Monkrif, dok će Rudi Tomjanovič biti predstavljen od strane čuvenog Hakima Olajdžuvona i Kalvina Marfija.

Inače, ceremonija za navedene igrače bila je planirana da se održi još prošle godine, ali je pomerena za ovu zbog problema sa pandemijom koronavirusa. Kobi je inače u izjavi rekao da bi voleo da ga u Kuću slavnih predstave upravo Majkl Džordan ili Fil Džekson i želja će mu posthumno biti uslišena. Biće to sigurno veoma emotivan trenutak za sve.

Džordan je dao govor na Kobijevoj memorijalnoj utakmici nakon smrti u Stejpls centru. Jedan od najboljih svih vremena nije mogao da zadrži suze dok se opraštao od velikog prijatelja, koji je pošao njegovim stopama. Obojica su gajila neverovatnu ljubav prema košarci, što je rasplakalo i sve prisutne.

Video: Poruka ruskog teniskog čuda pred dolazak u Beograd: Radujem se što ću igrati na Serbia openu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA