≫ 

Dileme nema – Jokić će biti MVP! Od 101 američkog novinara, čak 90 glasalo za srpskog košarkaša

Većina tih novinara će za dva meseca i odlučiti da li će naš momak poneti titulu najboljeg

  • 6
Nikola Jokić

Foto: Tanjug/AP

Dileme nema, Nikola Jokić je pobrao sve lovorike u američkoj javnosti. Ako pitate novinare u kolevci NBA košarke, titula MVP-ja pripada našem košarkašu, koji drži čas iz ovog sporta svima koji mu izađu na crtu.

Čuveni ESPN je napravio veliku anketu na temu ko je MVP dosadašnjeg dela sezone u NBA ligi. Do zvanične dodele tog priznanja ostala su još samo dva meseca, ali ako gledamo aktuelne rezultate, teško da će se bilo šta promeniti. Od 101 novinara koji je učestvovao u anketi, ukupno 90 je glasalo za Nikolu Jokiću, što je presedan koji odavno nije viđen.

Svaki novinar je glasao za petoricu, baš kao što je slučaj kod zvaničnog glasanja koje će se uskoro obaviti, prvo mesto donosilo je najviše bodova, a poslednje najmanje. I Nikola Jokić je bio na listi kod svakoga, a ukupno 90 njih ga je stavila na prvo mesto, osmorica na drugo, dvojica na treće i jedan na četvrto. Sve kada se sabere, centar Denvera je imao 969 bodova.

 

Šta onda reći dalje, kada je Džoel Embid kao drugoplasirani ostao na samo 401 bod. Razlika je i više nego dvostruka, tako da je realno za očekivati da novinari, koji će i glasati vrlo brzo za MVP-ja sezone ponove ono što su učinili danas.

Od preostalih 11 glasova za prvo mesto, Embid je dobio ukupno pet, Dejmijan Lilard je dobio dva, a toliko je imao Kris Pol. Po jedan su dobili Kavaj Lenard i Džejms Harden. Sve u svemu, zbirno daleko manje od Nikole Jokića.

Podsetimo, u prethodne dve sezone je MVP nagradu pokupio Janis Adetokunbo, a on u ovom glasanju nije bio stavljen nijednom na prvo mesto, što će reći da je malo verovatno da će pokupiti titulu najkorisnijeg treću godinu u nizu.

Kada je reč o našem Nikoli, on ima fantastičnu sezonu i prosečno dolazi do 26 poena uz 10,9 skokova i 8,8 asistencija po utakmici. Prethodne noći je došao do svog petnaestog tripl-dabla u sezoni, a ukupno 56. u NBA karijeri, po čemu je na devetom mestu na večnoj listi najbolje lige na svetu.

Video: Jokićev tripl-dabl protiv Bjelice: Pogledajte najbolje momente sa meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA