≫ 

Evrokup menja sistem takmičenja: Uvode se trogodišnje licence, favoritima otežan put do EL

Ideja je da se smanji broj klubova i da takmičenje bude atraktivnije

  • 2
Evrokup

Printskrin: Youtube/EUROLEAGUE BASKETBALL

Predstavnici 13 klubova koji su ove sezone igrali Evrokup održali su sastanak na kom su razmatrali predlog Upravnog odbora za promenu formata takmičenja!

Umesto dosadašnja 24 kluba, od seldeće sezone trebalo bi da se takmiči njih 20 - od čega će 16 dobiti trogodišnju licencu, dok će preostala četiri mesta biti popunjena na osnovu šampionata ili jednogodišnjeg "vajld-karda."

Takođe, klubovi će biti podeljeni u dve grupe od po 10 klubova i na kraju regularnog dela gledaćemo klasičnu nokaut fazu kao u osmini finala. Dakle, samo četiri kluba neće ići dalje.

Ono što je svakako jako bitno jeste to da će se svi mečevi nokaut faze igrati na jednu dobijenu utakmicu, odnosno neće biti nikave serije i revanša. Naravno, finalisti će i dalje ići u Evroligu kao i do sada.

Ono što svakako vredi pomenuti jeste da ovaj predlog nije konačan i da će se, ukoliko klubovi daju "zeleno svetlo", naći pred Skupštinom Evrolige koja ima poslednju reč.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    16. april 2021 | 14:13

    Фрање се за то и не брину..то њих не дотиче...њима је аба опстанак циљ..и следеће сезоне👍👍👌👌😘

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA