≫ 

Amerikanci “propričali” srpski zbog Jokića! U Koloradu se prodaju majice sa motom na našem jeziku

I što je najbolje od svega, sav novac zarađen od prodaje ide u prave svrhe

  • 3
Denver - Indijana

Foto: AP/Tanjug

Nema šta, američka javnost je jednostavno oduševljena Nikolom Jokićem ove sezone. Srpski košarkaš je glavni kandidat za titulu najkorisnijeg igrača NBA lige, za njega je u nedavnoj anketi ESPN-a glasalo 90 od 101 novinara, što jasno stavlja na znanje da će naš momak iz Kolorada uspeti da zasedne na tron.

A na sve to, Amerikanci su se potrudili da nauče i malo srpskog jezika zbog “Džokera”. Udruženje Kolorado Hoks, koje se bavi pomaganjem mladih i talentovanih košarkaša je rešilo da napravi sajt jokicforMVP.com, a na kojem se prodaju majice sa sloganom “Jokić za MVP-a” i to na našem maternjem jeziku!

Inače, majice se prodaju po ceni od 30 do 35 dolara, a sav prihod koji bude ostvaren biće namenjen razvoju mladih košarkaških talenata iz Kolorada i šire.

 

S obzirom na to da je Denver glavni grad te savezne države, jasno je zbog čega je Jokić toliko uticajan. Već smo bili svedoci da u dvorani postoje navijači koji mu skandiraju punim plućima, te nose slogane ispisane na našem jeziku. Ovo samo dolazi kao potvrda na to koliko je tamošnja javnost zaluđena Jokićem u najpozitivnijem smislu.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica

    17. april 2021 | 12:28

    Govori srpski da te ceo svet razume!

  • Johan

    17. april 2021 | 12:46

    U Koloradu izjednačiti ćirilicu sa latinicom što znači svuda da se postave dvojezične table u državi Цолорадо.

  • vojo

    17. april 2021 | 21:37

    Nikola bre proslavi Srbiju ne samo sa kosarkom nego i tvojim ponasnjem van van terena.E da nam je nama Srbima vise ovakvivih ljudina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA