Virtus prvi dobija trogodišnju licencu Evrokupa, do Evrolige će morati istim putem kao ove godine

Loše vesti za Italijane, koji su uložili ogromna novčana sredstva

  • 7
Miloš Teodosić Foto: Marko Jovanović

Sve do polufinala, Virtus iz Bolonje bio je bez poraza u Evrokupu. Međutim, tamo su naleteli na veoma tvrdu ekipu Uniksa iz Kazanja, koja je posle majsotrice uspela da slavi, domogne se finala i tako uskrati Italijanima šansu da se nađu u Evroligi naredne sezone.

Zbog toga će u klubu doći do ogromnih promena. Već smo pričali da više neće biti mesta za Aleksandra Đorđevića na klupi i Stefana Markovića u rosteru, dok će Miloš Teodosić biti pošteđen seče i ostaće u ekipi sve do kraja ugovora.

I sve zbog toga što je Bertomeu izjavio da klubovi iz Italije neće dobiti licence za narednu sezonu elitnog takmičenja. Čelni čovek Evrolige istakao je da će Evrokup uskoro promeniti format, da će se podeliti ukupno 16 višegodišnjih licenci, a u nadmetanju ćemo gledati 20 ekipa. Već je jasno da će ekipa iz Bolonje dobiti jedno od tih mesta.

Italijanski list Korijere di Bolonja, koji je upoznat sa dešavanjima u Virtusu tvrdi da će upravo ovaj klub prvi dobiti poziv nakon raspleta u polufinalu Evrokupa, ali ono što je zanimljivo jeste da upravo čelnici italijanskog kluba zajedno sa Uniksom nisu bili prisutni na sastanku kada se odlučivalo o promeni formata Evrokupa za naredne godine.

Sve u svemu, licenca će biti aktivna sve do kraja 2024. godine, što znači da će Virtus za to vreme moći da obezbedi Evroligu samo ako osvoji drugorazredno takmičenje ili bude finalista. Vlasnik, Masimo Zaneti, koji je poznat po tome što drži veliku kompaniju za proizvodnju kafe Segafredo, nimalo nije zadovoljan raspletom.

A tek da napomenemo da je Virtus pre dve godine osvojio titulu u FIBA Ligi šampiona, nakon čega je napravio presedan i preselio se u Evrokup, uprkos nadanjima Svetske kuće košarke da će se zadržati u takmičenjima pod njenim okriljem nakon osvajanja trofeja.

Video: Jokićev tripl-dabl protiv Bjelice: Pogledajte najbolje momente sa meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kk..🏀🏀🏀

    17. april 2021 | 14:02

    I za kk cz posto Buducnost ide el..😉

  • Oki

    17. april 2021 | 13:07

    Bili su na jednu utakmicu od Eurolige jos kod kuce,nisu je iskoristili.

  • Pixi10

    17. april 2021 | 12:46

    Pravda za partizai... Oni imaju licencu 6-7g vec

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA