≫ 

"Jasno je da je Embid MVP za ovu sezonu": Saigrači veličaju Kamerunca, ne vide boljeg od njega

Centar File prvi igrač tog kluba od 2006. godine koji je spojio tri partije sa preko 35 poena

  • 3
Džoel Embid Foto: Tanjug/Ap

Srpski košarkaš Nikola Jokić zasad figurira kao prvi favorit za priznanje najkorosnijeg igrača lige, to kažu novinari, i struka se slaže, kao i javnost i navijači, deluje da će tako i biti na kraju sezone, ali velika pretnja Somborcu na putu najveće slave definitivno je Džoel Embid, i to je činjenica.

Centar Filadelfije je protekle noći odigrao još jednu maestralnu partiju, Klipersima je ubacio 36 poena, imao i 14 skokova, i potvrdio životnu formu u kojoj se nalazi. Bio mu je ovo treći uzastopni meč u kojem je postigao 35+ poena što nijednom igraču Seventisiksersa nije pošlo od ruke još od 2006. godine.

Osim toga, Filadelfija je prva u Istočnoj konferenciji što takođe ne treba zanemariti kao adut Kamerunca u MVP borbi sa Jokićem i još nekolicinom najboljih ove sezone.

Embida su posle meča sa Klipersima toliko uzdizali saigrači da neki od njih uopšte nemaju dilemu oko toga ko je najbolji igrač lige ove sezone.

- Mislim da naši rivali zaista ne znaju šta da rade kada ga čuvaju - kaže Ben Simons o dominaciji Kamerunca i dodaje:

- Mislim da je on nesumnjivo MVP za ovu sezonu. Toliko je dominantan. Ne znam kako može neko da ga zaustavi - kaže Australijanac, očito imspresioniran igrom Embida.

Pogledajte i neke od najboljih poteza centra Filadelfije protiv Klipersa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zamalo...

    17. april 2021 | 14:34

    Kako do tih poena... Juce je imao 36 poena 18/16 slobodna bacanja Za dva poena 10/17 Za tri poena 0/3 I tako stalno. A skokove dobija jer niko ne sme da mu pridje jer odmah dobija faul,zato ga pustaju. Ko ga je gledao zna o cemu pricam. Al posto je crn onda je to skroz uredu! Da je Jokic crnac,Embida ne bi ni pomenuli zbog tih slobodnih bacanja i stalnih povreda...ali posto je uz Sombora...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA