Nastavljaju se velike promene u Evrokupu: Finalni meč ubuduće u okviru Fajnal fora Evrolige?

O tome je bilo reči na sastanku klubova, na kojem je Partizan dobio trogodišnju licencu za ovo takmičenje

  • 2
luka ašćerić Foto: MN Press

Nakon što smo saznali da će Partizan dobiti trogodišnju licencu za učešće u Evrokupu, kao deo revolucionarne promene ovog takmičenja, iz čelne kuće drugog po rangu takmičenjau Evropi nastavljaju da stižu nove vesti koje su vezane za sam format.

Naime, pomenuli smo već da će 16 od 20 ekipa koje budu učesnici imati zagarantovane licence, dok će preostale četiri moći da se menjaju iz godine u godinu, a sve kako bi se obezbedio kvalitet nadmetanja i njegova popularnost. Uz crno-bele, u Evrokupu će se zasigurno naći Virtus iz Bolonje, Unikaha iz Malage i Promiteas iz Patre.

Još jedna ideja o kojoj je bilo reči na sastanku 13 ekipa koje su odobrile promene jeste da se finale Evrokupa igra u terminu kada je predviđen Fajnal for Evrolige. Konačne odluke po tom pitanju još nema, ali svakako bi to predstavljalo promociju takmičenja na pravi način, a publika bi imala priliku da vidi na delu buduće učesnike Evrolige.

Ostaje da klubovi odluče da li im to odgovara. Bila bi to još jedna utakmica više na Fajnal foru, igrala bi se dan pre finala, a u slučaju da samo pobednik obezbeđuje učešće u Evroligi (kada neki od prošlogodišnjih učesnika Evrokupa iz Evrolige zaigra u Fajnal Ejtu), meč bi bio još interesantniji.

Video: Ko će jače da otkine obruč: Mika uzdrmao konstrukciju, ali je odmah uzvratio Lazarević!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simke

    18. april 2021 | 03:10

    Zna li neko gde ce se opajdara takmičiti nakon sto u Morači se oprosti od Aba titule 🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA