Mornar stotkom dobio Budućnost i pomogao Zvezdi: Radonjićeva ekipa može do prvog mesta u ABA ligi!

Barani odigrali napadački fantastičan meč i održali se u borbi za plej-of, biće im potreban još jedan kiks Cedevita Olimpije

  • 3
KK Mornar Bar

Foto: ABA liga / KK Mornar Bar / MEDIA PRO

Kakvo košarkaško veče u ABA ligi! Nakon što je Crvena zvezda pobedila u Ljubljani i tako obezbedila drugo mesto na tabeli, samo nekoliko minuta kasnije saznala je da će do kraja moći da se izbori i za samo čelo tabele, pošto je Budućnost u svom poslednjem meču u regularnom delu sezone poražena u Baru od strane Budućnosti – 100:92!

Tako će crveno-beli sigurno završiti na prvom mestu ukoliko u poslednja dva kola savladaju Krku i Zadar na strani. Nema sumnje da posao neće biti lak, s obzirom na to da se ove dve ekipe grčevito bore za opstanak, ali je jasno da tim Dejana Radonjića sada ima veliki zamah da dođe do prednosti domaćeg terena sve do kraja nadmetanja u plej-ofu. Budućnost ima još samo Primorsku, koju će dobiti sa službenih 20:0.

Za to će morati ponajviše da se zahvale fantastičnom Džejkobu Pulenu, koji se očigledno uželeo košarke posle povrede koja ga je odvojila od terena na nekoliko meseci. On je večeras Podgoričanima ubacio čak 32 poena, a podjednako impresivan bio je njegov saigrač Derek Nidam sa 21 poenom. Obojica su šutirala neverovatno sa distance – prvi je imao 5/7, а drugi 3/5!

Na drugoj strani je takođe imalo nekoliko veoma efikasnih pojedinaca. Džastin Kobs je ubacio 26 poena, pratio ga je Melvin Edžam sa 17 poena, dok su Vili Rid sa 15 poena i Amedeo dela Vale sa 11 poena zatvorili krug dvocifrenih.

Ako pričamo o toku utakmice, nije se činilo da će Mornar večeras odneti pobedu posle prve četvrtine. Sve je ličilo na potpuno rasulo u timu Barana, koji su dopustili 31 poen u prvom kvartalu, gubili u jednom trenutku sa 13 poena razlike, ali su sve uspeli da preokrenu u svoju korist u drugih deset minuta koje su dobili sa nestvarnih 37:24.

U sličnom ritmu je Mornar nastavio da gazi Budućnost u trećoj četvrtini. Već negde na polovini je stekao i dvocifrenu prednost, da bi u četvrtoj deonici imao i ogromnih +17. Bez obzira na to ušli smo u nešto neizvesniju završnicu, ali je na kraju tim iz Bara postigao stotku i preko penala obezbedio trijumf.

Video: Ni neizaustavljivi Peri nije mogao ništa Zvezdi: Lojd i Dobrić ugasili zmajevu vatru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iggy

    18. april 2021 | 19:22

    Ajmo sad kme kme sa svih strana mmuuuhahahahahaah

  • haha

    18. april 2021 | 19:21

    Pulen im najgora nocna mora, uvek ih trpa

  • niko

    18. april 2021 | 20:31

    Sad neka vidi kako je mojoj Zvezdi kad igra svaka dva dana sto u Evropi sto ABA liga.Ali mi ne kmecemo kao bunkersi guramo dalje.Zvezda —Srbija nikad yu🇷🇸🙏👍❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA