"Izdržali smo njihov udar, kontrolisali situaciju": Radonjić prezadovoljan posle pobede u Ljubljani

Trener Cedevita Olimpije sa druge strane imao je kritike za svoj tim

  • 0
KK Cedevita Olimpija - KK Crvena zvezda Foto: ABA liga / KK Cedevita Olimpija / Aleš Fežver

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da savladaju ekipu Cedevita Olimpije u Ljubljani i to su učinili izuzetno ubedljivo, sa 17 poena razlike. Na ruku im je išla pobeda Mornara u Baru protiv Budućnosti, što znači da će sa dva trijumfa do kraja moći čak i do prvog mesta na tabeli.

Sa pravom je zbog toga bio zadovoljan Dejan Radonjić, koji ističe da je njegova ekipa izdržala sve nalete Cedevita Olimpije i da je zasluženo pobedila.

- Odigrali smo dobar meč. Nije na početku tako izgledalo, ali u drugoj četvrtini bilo je mnogo bolje u odbrani i pametnije u napadu. Dobro smo pogađali, dobro kontrolisali situaciju i nastavak utakmice, uz jedan pad koji iz moje perspektive je želja i kvalitet Cedevite Olimpije koja nas je stigla na samo četiri poena razlike i tada je izgledalo da utakmica ulazi u drugu fazu. Međutim, izdržali smo njihov udar, gradili smo igru i rezultat i na kraju slavili – rekao je Radonjić.

On ističe da se nada pobedi u Novom Mestu, gde će Zvezda u utorak igrati protiv Krke. Biće to prvo od dva mala finala za prvo mesto, pošto nakon toga sledi susret sa Zadrom, takođe u gostima.

- Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Čeka nas za dva dana takođe težak meč protiv Krke, ali verujem da imamo kapacitet da uđemo dobro u taj meč – ističe trener Zvezde.

Na drugoj strani, Jurica Golemac je bio potpuno indisponiran. Trener Cedevita Olimpije kaže da njegov tim nije bio onaj pravi, da nije imao snage i da je Zvezda zbog svega toga trijumfovala.

- Čestitke Zvezdi na pobedi. Mi smo igrali loše, nismo bili pravi, igrali smo na momente, nismo dali sve što je trebalo za pobedu, u odbrani nismo imali dovoljno snage. Zvezda nas je prisilila na takve stvari, zato smo izgubili sa 17 poena razlike. Nismo parirali u skoku, imali smo neke momente, a to je bilo premalo da pariramo Zvezdi – rekao je Golemac.

On kaže da njegov tim i dalje ima realne šanse za plej-of, ali da više neće smeti da napravi nijedan kiks, jer Mornar polako, ali sigurno vreba, pojačan Džejkobom Pulenom.

- Pritisak ovakvih utakmica je normalan, cele sezone smo igrali za to da se borimo za plej-of, i dalje imamo realne šanse, bolji smo samo moramo to da pokažemo na terenu – podvukao je trener Cedevita Olimpije.

Video: Ni neizaustavljivi Peri nije mogao ništa Zvezdi: Lojd i Dobrić ugasili zmajevu vatru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA