≫ 

Vreme je za krem sezone: Mladost, Zlatibor i Sloboda se u Podgorici bore za plasman u ABA ligu!

Čajetinci će na teren danas protiv Sparsa, dok Zemunci i Užičani svoje četvrtfinalne mečeve igraju u utorak

  • 0
Trofej ABA 2 lige Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Počinjemo! Revolucionarna sezona u ABA 2 ligi došla je do svog vrhunca, pošto će se od ovog ponedeljka u Podgorici u dvorani "Morača" igrati završni turnir na kojem ćemo saznati koji tim će direktno izboriti plasman u ABA ligu, a koji će igrati baraž sa poslednjeplasiranim timom iz prvog ranga. I imaćemo za koga da navijamo, pošto su se među osam najboljih našle tri ekipe iz Srbije.

Mladost je kao četvrtoplasirana u regularnom delu sezone dobila mogućnost da se za plasman dalje bori protiv MZT-a iz Skoplja, Zlatiborci će imati utoliko teži posao protiv Sparsa iz Sarajeva, dok Sloboda igra protiv prvoplasiranog Studentskog centra i želi da napravi svojevrsno čudo.

Pravila su takva da će se u plej-ofu igrati dva meča, a da će pobednik biti ona ekipa koja u ta dva dvoboja ukupno postigne više poena. Iako je bilo reči da će se u finalnoj seriji igrati na tri pobede, odlučeno je da zbog trajanja turnira i ono bude svedeno na isti format kao četvrtfinale i polufinale.

Od ekipa iz Srbije, prvi na teren će Zlatibor koji danas od 16.00 časova igra svoj prvi susret protiv Sparsa, a revanš je planiran za sredu u istom terminu. Turnir će otvoriti Borac iz Banjaluke i Podgorica od 12.00 časova, a ista dva tima će se sastati u sredu od podne.

Kada je reč o programu u utorak, Mladost iz Zemuna će od podneva igrati protiv MZT-a iz Skoplja, dok će četiri sata kasnije na parket dvorane u “Morači“ istrčati Studentski centar i Sloboda. U istim terminima, u četvrtak će ove ekipe igrati svoje revanš duele.

U polufinalu će se sastati pobednici duela Studentski centar – Sloboda i Mladost – MZT, kao i pobednici iz dvoboja Spars – Zlatibor i Borac – Podgorica. Polufinala kreću već u petak.

Video: Utakmica još nije ni počela, a Dejan Radonjić je već bio besan: Novi nivoi radonjizama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA