“Čitao sam neke budalaštine da će Mornar pustiti Budućnost“: Pavićević blistao posle velike pobede

Trener Mornara ističe da bi se njegova ekipa borila za prvo mesto da nije bilo povrede Džejkoba Pulena

  • 3
mihajlo pavićević Foto: MN Press

Mornar je pobedio Budućnost u Baru, pomogao Crvenoj zvezdi koja će sada moći do prvog mesta, a ujedno održao nadu da bi na kraju mogao da se domogne plej-ofa. Za to će mu doduše biti potreban barem još jedan kiks Cedevita Olimpije.

Trener Mornara, Mihailo Pavićević istakao je da je oduševljen igrom njegovih igrača. Iako su loše startovali, pokazali su karakter i na pleća oborili Budućnost.

- Iskren da budem, iznenadilo me je kako su odigrali moji igrači, pogotovo posle perioda bledih partija i vođstva Budućnosti od 13 razlike. Nažalost, mnogo smo mi ovakvih utakmica odigrali ove godine, ali i mnogo loših. Zato smo došli u ovu situaciju. Biće mi žao ako na kraju ne uspemo da se plasiramo, kao i to što nismo direktno odlučivali o prvom mestu, ali to je sport – rekao je Pavićević.

Nastavio je u istom tonu. Ističe da mu nije jasno zašto je neko uopšte pomislio da će Mornar pustiti Budućnost u današnjem meču u Baru.

- Imamo do utorka sedam-osam dana da se spremimo za utakmicu proitiv Igokee, naših prijatelja. U zadnjem kolu će dva prijateljska kluba igrati za prolaz, ali to je sport. U sportu je to viteštvo najlepša stvar koja može da se desi. Čitao sam neke budalaštine, kalkulacije, da će Mornar pustiti Budućnost. Sećate se braće Čarlton, ne znam ko je koga izbacio iz lige, Bobi Džekija ili Džeki Bobija. Sport je to, viteštvo – dodaje trener Barana.

Podvukao je da je ekipu mnogo potresla povreda Pulena sredinom sezone, a da je američki košarkaš večeras pokazao koliko znači Mornaru. Otprilike isto onoliko koliko Lebron Džejms vredi Lejkersima.

- Što se tiče moje izjave da ćemo se boriti za prvo mesto, i sad stojim iza te izjave. I sada tvrdim da bi bilo tako da nismo imali te 'sreće' da ostanemo bez Pulena i Vajtheda. Budite sigurni da bi Mornar već sada bio prvi na kraju regularnog dela. Vidite šta za nas znači povratak Pulena na nivo na kojem je bio, da se razigra on, da razigra ostale, to su uloge vođe timova. Vidite Lejkerse bez Lebrona, pa ne mogu nikoga da dobiju. Hajde, daleko smo mi od Lejkersa... Ali stojim iza izjave da ćemo se boriti za prvo mesto – ponovio je Pavićević.

Za kraj, sve je zanimalo kako se to Pulen magično oporavio za samo nekoliko dana, iako je toliko bio odsutan i mučio se sa povredom.

- Više neću komentarisati ničiju povredu. Povreda Pulena bila je od tri do pet nedelja, pa je počeo da trenira posle 11. nedelje i to ne pitajte me kako. Za noć smo ga oporavili. Ovo je živa istina. Otišao je u Beograd sa nama kao turista protiv FMP-a, sa otečenim kolenom i desilo se to što se desilo i za tu noć, veče, čovek je ozdravio – rekao je trener Mornara.

Video: Ni neizaustavljivi Peri nije mogao ništa Zvezdi: Lojd i Dobrić ugasili zmajevu vatru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    19. april 2021 | 05:04

    A nisi citao ono "buducnost ce da pusti mornar da bi crna gora imala dve ekipe u plejofu"?

  • shms

    19. april 2021 | 00:15

    Nisu rekli Pulenu da treba da igra "pod ručnom".

  • mirko

    19. april 2021 | 09:34

    Buducnost je vas pustila,a ne vi se niste nista tu pitali!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA