≫ 

BAM! Adebajo doneo ludu pobedu Majamiju uz zvuk sirene, Dragić fantastičan, Bjelica nije ni igrao

Kakav koš igrača Hita za pobedu protiv Bruklin Netsa

  • 0
Bem Adebajo i Blejk Grifin Foto: Tanjug / AP

Stotinke su večeras odbrojavale do novog produžetka u NBA ligi. U Njujorku smo gledali dodatnih pet minuta, Niksi su uspeli da savladaju Pelikanse na kraju i dvocifrenom razlikom, ali na Floridi jedan čovek je odlučio da kaže – ne! Bam Adebajo igrao je strpljivo, čekao bukvalno poslednji sekund utakmice i šutirao, za pobedu – 109:107!

Na taj način kompletiran je fantastičan preokret, pošto je Majami na tri i po minuta pred kraj zaostajao šest poena za Bruklinom (101:107). I ko je tada mogao da da ruku da će Netsi do kraja meča proći bez ijednog postignutog poena?! Ni sami navijači Hita sigurno nisu očekivali ovakav povratak svog tima.

A na kraju su nagrađeni, upravo pogotkom Bema Adebaja, koji je nakon skoka Gorana Dragića kojih 20 sekundi ranije uspeo da realizuje pobednički napad svoje ekipe. Junak Majamija je na kraju bio i najefikasniji u svom timu, pa je tako krunisao fantastično veče – postigao je 21 poen, uz čak 15 skokova i pet asistencija.

Pratio ga je upravo Goran Dragić sa 18 poena, osam skokova i šest asistencija, dok je na drugoj strani u timu Bruklin Netsa možda pomalo neočekivano u prvi plan izbio Lendri Šamet sa 30 poena, a deset manje je postigao Kajri Irving.

Što se tiče Nemanje Bjelice, njega večeras nažalost nismo gledali na parketu, pošto je čitav meč odgledao sa klupe za rezervne igrače. Ali nema razloga da tuguje, pošto su njegovi saigrači na kraju proslavili veliku pobedu.

Ono što treba da zabrine, ipak, jeste nova povreda Kevina Duranta. On je igru napustio posle samo četiri minuta na parketu, nije se vraćao nakon toga, a postigao je prvih osam poena za svoj tim. Sve u svemu, zabrinjavajuće vesti za sve poštovaoce njegovog lika i dela, kao i navijače Bruklina.

Video: Trojkaški okršaj na Floridi: Dalekometna paljba Majamija i Bruklina u prvom poluvremenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA