Vatreno na startu plej-ofa ABA 2 lige: Bivši centar Partizana održao Podgoricu u igri protiv Borca

Samo četiri poena prednosti imaće Banjalučani pred revanš meč

  • 0
Miloš Koprivica Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Počeo je završni turnir ABA 2 lige u Podgorici! U prvom četvrtfinalnom meču, odnosno njegovom prvom delu, pošto će u sredu biti odigran revanš, pobedu je slavila ekipa Borca iz Banjaluke protiv Podgorice. Doduše, ništa još nije rešeno, pošto tim Dragana Nikolića nosi samo četiri poena prednosti sa ovog meča – 90:86.

Bio je ovo jedan od najkvalitetnijih duela ABA 2 lige ove sezone, ako sudimo po onome što smo gledali na parketu dvorane u “Morači“. Iako je Borac ušao kao blagi favorit, pošto je regularni deo sezone završio na trećem mestu, Podgoričani su se pokazali kao veoma nezgodan rival i vrlo lako su mogli da budu ti koji su slavili.

Ipak, do pobede ih je ovog jutra nosila “šuterska klinika” sa distance, pošto ekipa iz Republike Srpske gotovo da nije mogla da promaši za tri poena. Pogodili su Banjalučani 15 trojki iz 31 pokušaja, mada se ni Podgorica nije mogla stideti svog učinka - 7/14. Uz to, tim Zorana Kašćelana je imao nestvarnih 30 asistencija, što će reći da je gotovo svaki njihov koš bio asistiran na ovom meču!

Vodili su i jedni i drugi na ovom meču, u nekoliko navrata imali su ubedljivu prednost, činilo se da će prelomiti susret u svoje ruke i ruku na srce, Borac je bio taj koji je veću porciju meča proveo u prednosti. Podgoričani su uspeli da se trgnu tek negde na početku drugog poluvremena, imali su dobar period u tom delu susreta, ali je na kraju koncentracija popustila u poslednjih pet minuta, kada je Borac preokrenuo.

Statistički gledano, Borac je do pobede nosio Kruševljanin, Đorđe Simeunović sa 20 poena, pratio ga je Hejden Lesko sa 16 postignutih poena, a dvocifreni su bili još Draško Knežević sa 14 poena, te Džonatan Dejvis i Nikola Tanasković koji su ubacili po 11 poena. Nekadašnji igrač Mege je uz to imao devet skokova.

Na drugoj strani, u timu Podgorice istakli su se Miloš Koprivica, nekadašnji centar Partizana, sa 19 poena, kapiten sastava Vladimir Tomašević imao je samo još jedan poen manje, dok su Novak Musić i Džastin Robinson meč završili sa po 12 poena na svom kontu.

Podsetimo, u polufinale će se plasirati ekipa koja u dva meča ukupno ostvari veći broj poena. Revanš meč ova dva tima planiran je za sredu takođe od 12.00 časova u "Morači".

Video: Desio se Big Bang! Fudbal više neće biti isti: Sve što bi trebalo da znate o novoj Super ligi Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA