≫ 

Ma, šta je ovo bilo? Jokić bio blizu rekorda karijere, Denver posle dva produžetka pobedio Memfis

Neverovatan meč gledali smo noćas u Koloradu, srpski as pokazao je još jednom zbog čega je glavni kandidat za MVP-ja

  • 1

Prosto je pravo uživanje gledati Nikolu Jokića kako dominira u NBA ligi, više nema apsolutne dileme da je srpski košarkaš glavni kandidat za titulu najkorisnijeg u najboljem košarkaškom takmičenju na svetu, a noćas je valjda to samo potvrdio. Meč koji će se dugo pamtiti i prepričavati, Denver je dobio posle dva duga produžetka, ogromnog broja preokreta i tenzije u samoj završnici – 139:137!

A naš momak iz Sombora je meč završio sa više od trećine postignutih poena svoje ekipe. Odigrao je Jokić jednu od najboljih utakmica karijere, nije došao do tripl-dabla, ali je ubacio čak 47 poena, što je tri manje od njegovog najboljeg učinka ikada. Dva puta je uspeo da vrati Nagetse iz mrtvih, kada je delovalo da je sve gotovo.

Uz sve to, Jokić je imao čak 15 skokova uz osam asistencija. Na parketu je proveo gotovo 45 minuta, a koliko je spreman da igra čak i u takvim uslovima govori podatak da je imao 20/31 na šutu iz igre. Jedini problem su mu bile trojke koje je šutirao 2/6, dok je samo pet poena postigao sa linije za slobodna bacanja. Sve ostalo je bilo uživanje za gledati.

Kada je na semaforu stajalo 105:114 za Memfis, delovalo je da je za Nagetse i ovaj put sve izgubljeno. Ali Jokić se nije predavao, pogodio je polaganje, zatim je doneo nove poene iz okreta, da bi sve krunisao Barton sa penala i doneo potpuno izjednačenje na meču (116:116) na 20 sekundi pred kraj. Na kraju je tu bilo malo sportske sreće, Alen je promašio trojku, a Denver je i tada visio iznad ambisa.

U produžetku novo ludilo. Memfis se ponovo odlepio, postigao je dva vezana koša, ali je naš momak na 12,8 sekundi pred kraj asistirao Vilu Bartonu za novu trojku, kojom je Denver poravnao na 125:125, pa smo otišli u drugi produžetak, pošto je Dža Morant na drugoj strani ponovo bio neprecizan za trijumf Grizlija.

U drugih dodatnih pet minuta, Jokić nije želeo da se zaustavi. Brzo je prebacio marginu od 40 poena, doveo Nagetse u vođstvo i svi su navijali da na kraju dođe do svog rekorda karijere. Nije to učinio, ali je postao prvi centar koji je zabeležio 45 poena, 15 skokova i osam asistencija na meču, još od Hakima Olajdžuvona, koji je to učinio davne 1996. godine.

Imao je Jokić noćas veliku pomoć u vidu Vila Bartona, koji je postigao čak 28 poena, a na sve to dodao je šest skokova i sedam asistencija. Bio je prava desna ruka našem košarkašu iz Sombora, pa je i njega bilo veoma lepo pratiti. Jedini problem večeras je taj što Denver nije bio defanzivno na visokom nivou, ali valjda smo baš zbog toga dobili meč kakav odavno nismo gledali.

Pričajući o učinku ostalih košarkaša na utakmici, Majkl Porter Džunior je bio takođe solidan u Denveru sa 21 poenom uz sedam skokova i jednom asistencijom, dok su Pol Milsap i Džamajkl Grin ubacili po 12 poena. Na drugoj strani upravo Dža Morant sa 36 poena, osam skokova i 12 asistencija bio je najdominantnija figura.

Od ostalih srpskih košarkaša, na terenu je bio samo Aleksej Pokuševski, koji je sa svojom Oklahomom ponovo doživeo poraz i tako produžio niz neuspeha na 11 vezanih utakmica. Koliko Tanderi loše igraju dovoljno govori podatak da su slavili samo jednom od 23. marta, a da su za to vreme odigrali 15 susreta. Noćas ih je tukao Vašington u prestonici – 119:107.

Vizardse je do pobede sasvim očekivano predvodio Bredli Bil sa 30 poena, mada nije bio nešto preterano učinkovit na skoku i asistencijama, gde je imao samo jednu uhvaćenu loptu i dve podeljene saigračima. U Oklahomi nije bilo Šeja Gildžes-Aleksandera, a u njegovom odsustvu je dominirao Darijus Bezli sa 26 poena, sedam skokova i tri asistencije. Naš Aleksej je meč završio sa osam poena, četiri skoka i pet asistencija.

Za razliku od nekih prethodnih mečeva, Oklahoma je u ovom pružila kakav-takav otpor rivalu. Bilo je neizvesno negde do pred sredinu poslednje četvrtine, kada je Vašington upalio motore, odlepio se na dvocifrenu razliku, nakon čega jednostavno nije bilo povratka za Tandere. Videćemo kakva će biti njihova taktika do kraja sezone, odnosno da li će tankovati rezultate za bolje pikove na draftu.

NBA REZULTATI

Detroit – Klivlend 109:105

Boston – Čikago 96:102

Filadelfija – Golden Stejt 96:017

Indijana – San Antonio 94:109

Majami – Hjuston 113:91

Milvoki – Finiks 127:128 (posle produžetka)

Vašington – Oklahoma 119:107

Denver – Memfis 139:137 (posle dva produžetka)

Los Anđeles Lejkers – Juta 97:111

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Sapleo se, pa pogodio od table: Maestralna trojka Jokića za rekord karijere postavljen 7. februara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    20. april 2021 | 08:17

    Nikola dobar kao i obicno,ali dobio je samo sest faula za 45 minuta igre.sta mu sudije rade,to stvarno nije normalno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA