≫ 

“Bila je ovo dobra noć, zabavljao sam se na terenu“: Srpski košarkaš skroman posle ludog meča

Jokić je postigao 47 poena, imao je 15 skokova i osam asistencija u meču koji će se prepričavati

  • 1
Nikola Jokić

Foto: Tanjug / AP

Kakav meč nam je priuštio Nikola Jokić ove noći protiv Memfisa. Srpski košarkaš bio je blizu rekorda karijere, postigao je čak 47 poena, a na sve to dodao je 15 skokova i osam asistencija. Denver je na kraju upisao pobedu posle dva odigrana produžetka – 139:137.

Posle meča, naravno da je od prisutne publike dobio nove povike “MVP, MVP”, što je on ponovo sasvim skromno prihvatio. Štaviše, on opet tvrdi da je samo igrao, iako možda ni sam ne shvata koliko to oduševljava nas obične smrtnike kraj televizijskih ekrana.

- Bila je to dobra noć. Bio sam agresivan, pomalo sam sporo počeo, a onda i pogodio nekoliko šuteva. Samo sam nastavio da igram. Mislim da je Vil Barton odigrao odlično, cela ekipa je bila odlična. Kod one trojke sam bio sam, dobra opcija za šut, otvoren šut, u ritmu, dobra opcija za nas – pomenuvši trojku koja je prelomila meč kod rezultata 134:134.

I naravno, pitanje koje je sve zanimalo jeste da li su se uz utakmicu više zanimali mnogobrojni navijači ili on sam na terenu?

- Po malo, a-ha-ha. Bilo je zabavno, vrlo zabavna utakmica i za gledanje. Bilo je dosta promena u vođstvu. Najvažnije je da smo pobedili – izjavio je srpski košarkaš.

Memfis je zaista namučio Denver, nije se to očekivalo pred početak meča, mada treba naglasiti da su Nagetsi bez Džamala Mareja i da ga jednostavno neće biti do kraja sezone, na šta će morati da se naviknu.

- Znali smo da su jako dobra ekipa u tranziciji, da su vrlo dobri ispod koša kada napadaju obruč. To je bio problem, ali uspeli smo da ih zaustavimo kada je bilo potrebno, ali i da pogodimo – podvukao je Jokić.

Nagetsi igraju sve bolje od kako se Džamal Marej povredio, deluje kao da svi na terenu igraju kao jedan, a Jokić preuzima sve veći teret. Verovatno u svemu tome ima nešto, možda žele da učine svog saigrača ponosnim, na šta ćemo odgovor verovatno dobiti posle neke sledeće konferencije.

Ovako, nama ostaje da samo uzmemo daljinski u ruke i uživamo. Ako ćemo da budemo potpuno realni, boljeg košarkaša u NBA ligi odavno nismo imali. Izgleda da je ovo sezona za istoriju, sezona kada će neko iz Srbije postati MVP lige.

Video: Navikli ste na njegove lude asistencije, ali Jokić kad lupi blokadu vraća na fabrička podešavanja!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir 92

    20. april 2021 | 09:13

    Dobra noc i za srpsku kosarku, videli smo oni koji su gledali kao ja, igraca sa brojem 46, Rzon Končar... treba ga pratiti i zvati u reprezentaciju, lik vuče naše korene

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA