≫ 

Čuveni Malina umalo zaplakao na konferenciji: “Teško mi je, mi smo grad košarke, sada smo blizu“

Borac je pobedom u Dalmaciji na korak do opstanka u ABA ligi

  • 0
Marko Marinović Foto: Twitter / Screenshot

Košarkaši Borca pobedili su sinoć Split u Dalmaciji, napravili veliki korak ka opstanku u ABA ligi i sada sve drže u svojim rukama. Ukoliko pobede protiv Cibone u Čačku, sigurno opstaju u najjačem rangu takmičenja, a opstaće i u slučaju poraza Splita protiv Partizana u Beogradu.

Koliko je ova pobeda značila Čačanima moglo se videti na konferenciji za medije posle meča, kojoj je prisustvovao njihov trener Marko Marinović. Čuveni Malina je umalo zaplakao dok je davao izjavu, nije krio koliko je ponosan na svoje momke.

Osim Borca koji sada ima skor 8-17, tu se nalazi Split, koji ima daleko gori međusobni skor, kao što smo pomenuli, a tu su još Cibona i Krka, koji tek treba da odigraju svoje odložene mečeve sa Cedevita Olimpijom i Crvenom zvezdom kasnije danas. Moguće da ćemo na kraju morati da pravimo trouglove i četvorouglove.

- Utakmica je bila mnogo važna i za nas i za njih. Mnogo sam uzbuđen i ovu utakmicu bih posvetio svim ljudima u Čačku, mi smo grad košarke i mnogo smo se borili da dođemo u ovu situaciju. Posle dosta sportske nepravde, ne upirem prstom ni u koga, momci su pokazali da su najbolji kad je najteže. Matematički još nismo opstali, ali smo blizu toga. Teško je, prva godina u ABA ligi i vrlo smo blizu ostanka u ligi. Emotivno sam malo... Mnogo mi je teško... Ali eto, poželeo bih Splitu svu sreću u nastavku sezone – rekao je Marinović, gotovo u jednom dahu, boreći se da pritom ne zaplače.

Nadamo se da će Borac u poslednjem kolu na najbolji mogući način, pobedom, proslaviti ostanak u najjačem rangu takmičenja, a vrlo je moguće da će morati dodatno da se pomuči čak i u tom slučaju. Ukoliko se iz ABA 2 lige plasmana u najviši rang domogne ekipa iz Srbije, čeka ih dodatno doigravanje, ako se pravila ne promene, o čemu je bilo reči.

Počinje borba za trofej Evrolige - četvrtfinale igra se na tri dobijena meča, a TOP 8 fazu otvaraju Efes i Real Madrid u Istanbulu od 19.00. Kvota na Turke je 1,30, a na Kraljevski klub 3,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Efes - Real Madrid.

Video: Skoro da nije bilo promašaja za Nikolu: Jokić za manje od pola sata demolirao Hjuston

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA