Mladost jednom nogom u polufinalu ABA 2 lige! Dreksel “mirisao” tripl-dabl, hoće li u Partizan?

Zemunci slavili sa čak 20 poena razlike protiv MZT-a, pa će drugi četvrtfinalni susret faktički biti revijalni

  • 3
Trej Dreksel Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Kakva pobeda Mladosti iz Zemuna! Šampion Košarkaške lige Srbije napravio je ogroman, gigantski korak ka plasmanu u polufinale ABA 2 lige, pošto je u prvom četvrtfinalnom meču protiv MZT-a umalo došao do stotke, fantastičnom, timskom igrom! Ekipa iz naše zemlje je u “Morači” pokazala zašto spada u red glavnih favorita za odlazak u elitni rang takmičenja – 95:75!

Neverovantnu košarku igrali su danas Zemunci. Ako vam kažemo da su imali 47 skokova na ovom susretu, naspram svega 22 koliko je imala ekipa MZT-a, onda će vam se učiniti da je ova razlika koju su ostvarili možda i premala. Na sve to, imali su 21 timsku asistenciju, a za tri poena su šutirali 10/23. Sve u svemu, imali su preko 50% uspešnosti na šutu iz igre.

Dominirao je košarkaš, o kojem se pre početka aktuelne sezone govorilo da će pojačati redove Partizana. Ipak, Trej Dreksel se ustalio u timu Mladosti, pokazao zbog Draganu Jakovljeviću od čega je sazdan, a ovog ranog popodneva je bio blizu tripl-dabl učinka. Uz 24 poena, neke neverovatne koševe i 4/7 na šutu za tri, imao je devet skokova i sedam asistencija.

Pratio ga je Dušan Tanasković, koji je prikazao jednu od najzrelijih, ako ne i najbolju partiju u svom dosadašnjem delu karijere. Ubacio je čak 19 poena, imao je 12 skokova, time ostvarivši dabl-dabl, a na sve to je pridodao još tri podeljene lopte. Dvocifreni su bili još Stefan Gombo sa jednim poenom manje, odnosno Luka Mitrović koji je rešetao sa distance (3/4 za tri poena) i imao 11 poena.

Trener MZT-a imao je posle meča mnogo toga da zameri svojim košarkašima. Bio je nezadovoljan lakim prepuštanjem u odbrani, velikim brojem propuštenih šansi, pa stoga ne čudi što su samo dva igrača imala dvocifren broj postignutih poena. Najbolji je bio Ivan Karačić sa 15 poena, a ravno 10 poena postigao je Frenk Tarner.

Sem nekih uvodnih sedam minuta, kada smo videli kakvu-takvu rezultatsku neizvesnost, u ostatku meča smo gledali apsolutno dominaciju zemunske Mladosti. Već tokom druge četvrtine razlika se približila margini od 20 poena u korist Zemunaca, koji su doduše malo pali u trećem kvartalu i dozvolili ekipi iz Skoplja da priđe na jednocifren minus.

Međutim, potpuni debakl Rode su doživele u samoj završnici. Ponovo je proradio Trej Dreksel, krenuo je da sipa iz nekih nemogućih pozicija, a sve potpomognut sjajnim Kvamejnom Mičelom, Stefanom Gomboom i Dušanom Tanaskovićem. Moći će Dragan Jakovljević polako da razmišlja o narednom protivniku posle partije danas, a to će biti bolji iz duela Studentski centar – Sloboda Užice, prvi meč ovog para igra se kasnije danas od 16.00 časova.

Nadamo se da će nakon pobeda Zlatibora i Mladosti, treća srpska ekipa takođe osvetlati obraz srpske košarke i kompletirati trio trijumfa na startu plej-ofa ABA 2 lige. Ruku na srce, ovo je samo prvo “poluvreme”, jer tek treba da uslede i revanši. Sabira se ukupni broj postignutih poena, ko ih da više, ide dalje.

Video: Jokić je savršenu utakmicu zaokružio trojkom za pobedu Denvera u drugom produžetku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KKP

    20. april 2021 | 14:26

    Dreksel je zver, ja ne znam sto ga uprava Partizana nije zvala da igra ove sezone, lakse bi nam bilo

  • Filip

    20. april 2021 | 16:44

    GOMBO JE BOLJI OD MOZLIJA. BAREM ZNA DA KOSEVE DA. MOZLI OSIM SKOKA I RAMPE NISTA. U NAPADU SAMO KOREKOR SLAB NAPADAC.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA