Razmršena je petlja: Zakazana Vanredna Skupština ABA lige za četvrtak, utvrđen i dnevni red sednice

Govoriće se o tome šta će se desiti sa ekipom Primorske, kao i o tome koji je pravni status nadmetanja

  • 1
Košarkaška lopta Foto: MN Press

Toliko vremena je prošlo od poslednje Skupštine ABA lige, da smo već izgubili pojam o svemu. Na početku ovog meseca postojala su dva neuspela pokušaja da se klubovi regionalnog takmičenja konačno okupe i razgovaraju o gorućim temama, ali do toga nije došlo. Isprva, Budućnost je pozvala na razgovor, potom je to učinio FMP, ali su klubovi rešili da se ogluše na pozivnicu. Ipak, petlja je konačno razmršena i Vanredna Skupština ABA lige zakazana je za četvrtak.

Od 12 klubova koji su članovi, a tu je uračunata i Primorska, koja je isključena iz takmičenja, pismenu saglasnost za održavanje sednice dalo je ukupno osam klubova. Ostaje da se vidi da li će se ona održati putem video poziva ili će se ići na „lice u lice“ sistem, a sve zbog pandemije koronavirusa.

Ustanovljen je predlog dnevnog reda, o kojem će se glasati na samom početku Vanredne Skupštine, a među tačkama su uređivanje internih akata regionalnog nadmetanja, potom pravni koraci u rešavanju statusa Primorske u ABA ligi i slično.

Do kraja regularnog dela ABA lige preostalo je još samo jedno kolo. Poznata su tri putnika za plej-of i to su Crvena zvezda, Budućnost i Igokea, dok će Mornar u poslednjem kolu pokušati da pobedom protiv tima iz Laktaša obezbedi poziciju u razigravanju.

Za opstanak se bore ekipe Borca, Splita i Krke, pri čemu su Čačani u najboljoj poziciji da izbegnu pretposlednje mesto na tabeli i baraž, pošto imaju bolji međusobni skor od obe ekipe. Biće im dovoljno da zabeleže pobedu protiv Cibone ili da bilo Split doživi poraz protiv Partizana, odnosno Krka protiv FMP-a. Oba ta tima igraju u gostima, u Srbiji.

Video: Zvezda i Partizan nisu više međustepenica za mlade igrače

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA