Ko kaže da nemamo dobre plejmejkere? Musić vodio Podgoricu do polufinala ABA 2 lige, pao je Borac

Neverovatna partija srpskog organizatora igre, koji je meč vrlo lako mogao da završi sa tripl-dabl učinkom

  • 0
KK Podgorica - KK Borac Banjaluka Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Kakav preokret Podgorice u prvom četvrtfinalu ABA 2 lige! Ekipa Zorana Kašćelana napravila je prvi podvig u plej-ofu drugog po snazi regionalnog takmičenja, pošto je predvođena sjajnim srpskim plejmejkerom, Novakom Musićem, uspela da nadoknadi minus od četiri poena iz prvog meča, a da potom i prilično ubedljivo slavi. Danas je bilo 77:65 za ekipu iz glavnog grada Crne Gore, a sve ukupno – 163:155.

Za razliku od prvog susreta, koji je bio veoma efikasan i u kojem su obe ekipe bile šuterski raspoložene, ovog ranog popodneva smo gledali veliki rat nerava. Sve negde do pred kraj treće četvrtine nije moglo ni da se nasluti ko će biti prvi polufinalista, pošto je razlika šetala sa jedne na drugu stranu. A onda se probudio pomenuti Novak Musić.

On je u poslednjoj deonici iznašao neke neverovatne šuteve i prodore, pokazao je da je stvoren za velika dela i jednom rukom je povukao svoj tim ka polufinalu. Meč je na kraju završio sa fantastičnih 25 poena, upisao je uz to devet skokova, a na sve to je dodao šest asistencija, što je za meč od tolike važnosti zaista neverovatno. Može se reći da mu je ovo partija karijere, iako je neke sjajne igre pokazivao i ranije u OKK Beogradu i juniorskim timovima Mege, odakle potiče.

Uz njega, ekipa Podgorice imala je tri dvocifrena košarkaša u svojim redovima. To su redom bili Ognjen Čarapić, još jedno dete Mege i doskorašnji igrač FMP-a sa 13 poena, potom je tu bio Vladimir Tomašević sa 11 poena, a krug je zatvorio sin Admirala, Džastin Robinson sa 10 poena, a imao je dva veoma efektna zakucavanja.

U timu Dragana Nikolića, koji će ipak morati kući posle samo tri dana u glavnom gradu Crne Gore, nije funkcionisao šut za tri poena. Samo 6/34 su imali Banjalučani, nisu mogli od toga da žive i na kraju će upravo tu tražiti razloge zaista velikog neuspeha, pošto su na plej-of došli kao favoriti i zauzimali su treću poziciju na tabeli. Uz to su jedini za sada savladali Studentski centar.

Najbolju partiju u njihovim redovima pružio je Nikola Tanasković sa 22 poena, pratio ga je Draško Knežević sa 14 poena, dok je Božo Đumić imao 11 poena. Krug dvocifrenih je u ekipi iz Banjaluke zatvorio Džonatan Dejvis sa ravno 10 postignutih poena.

Podgorica će svog rivala u polufinalu saznati vrlo brzo. Biće to Zlatibor iz Čajetine ili Sparsi iz Sarajeva, koji igraju drugo četvrtfinale od 16.00 časova. Srpska ekipa posle prvog dvoboja ima prednost od tri poena (82:79).

Video: Rit odbojkaškim smečom zalepio igrača Krke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA