≫ 

Zlatibor poklekao i propustio šansu da ispiše istoriju, Sparsi protiv Podgorice za finale ABA 2 lige

Sarajlije su odigrale bolje drugo poluvreme, nadoknadili su i minus iz prvog meča, te zasluženo prošli dalje

  • 0
KK Zlatibor - KK Spars Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Imamo prvi polufinalni par u ABA 2 ligi! Nažalost, njega neće sačinjavati nijedna ekipa iz naše zemlje, pošto je Zlatibor ranije danas poražen od Sparsa u revanš meču četvrtfinala i to dovoljno ubedljivo da ispusti zalihu od tri poena, koju je imao iz prvog meča. Čajetince ništa nije služilo u drugom poluvremenu, a imaće zbog čega da žale, jer su objektivno gledano mogli da prođu dalje – 74:82 (ukupno 156:161).

Početak meča bio je kao iz bajke. Tim Strajina Nedovića dugo je vodio, zajedno sa zalihom iz prvog meča bio je nadomak dvocifrene prednosti, ali je sve nekako počelo da klizi nizbrdo u trećoj četvrtini. Raspucao se Kenan Kamenjaš kod Sarajlija, vukao je Sparse napred kada ništa nije išlo, a uz to je tim iz prestonice Bosne i Hercegovine zategao odbranu.

Dovoljno je reći da je Zlatibor u poslednjoj četvrtini ubacio samo 11 poena, što je svakako nedovoljno na ovom nivou igre, kako bi se pariralo znatno kvalitetnijem rivalu, koji je ligaški deo sezone završio na drugom mestu.

Večeras je Sparse do pobede vodio upravo Kenan Kamenjaš sa 19 poena, 12 skokova i osam asistencija, te je na taj način isparirao Novaku Musiću za titulu MVP-ja četvrtfinala, pošto je plejmejker Podgorice takođe u podnevnom terminu imao blistavu partiju. Orelik Gediminas je pratio centra Sarajlija sa 15 poena, dok Adi Zahiragić takođe imao dabl-dabl uz 12 poena i 10 asistencija. Almir Hasandić je takođe ubacio 12 poena, a dvocifren je bio Nejc Klavžar sa jednim poenom manje.

U timuu Zlatibora dominirao je Nemanja Protić sa 22 poena, dok su raspoloženi danas bili još samo Brendon Mekoj sa 15 poena i čak 14 skokova, te Dragoslav Papić koji je završio na ravno 10 poena. Sve u svemu, nije čajetinski tim danas bio loš, ali je nedostajalo malo smirenosti u ključnim trenucima.

Navijači iz Srbije sutra će navijati za dva kluba iz naše zemlje u četvrtfinalu ABA 2 lige. U podne će na teren Mladost iz Zemuna, koja ima velikih 95:75 protiv MZT-a iz prvog meča, dok će Sloboda iz Užica pokušati da nadoknadi minus od četiri poena (92:96) iz prvog meča sa Studentskim centrom.

Video: Jokić je savršenu utakmicu zaokružio trojkom za pobedu Denvera u drugom produžetku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA