Zenit je ekipa za vrh Evrolige! Barselona prosula mleko, Pengosov koš presudio u ludoj završnici

Prednost je sada na strani osmoplasirane ekipe iz ligaškog dela šampionata

  • 1
Ćavi Paskval Foto: MN Press

Malo ko se ovome nadao, ali zato košarka ima tu draž! Zenit je u plej-of seriju sa Barselonom ušao kao potpuni autsajder, a već nakon prvog meča preuzeo je prednost. I to kakvu, pobedom u sred Katalonije! Uz pomoć sjajnog Kevina Pengosa, tim iz Sankt Peterburga očuvao je veliku prednost sa poluvremena i slavio u tesnoj završnici – 74:76!

Ono što je naročito impresivno jeste to što je ruska ekipa mogla i mnogo ranije da prelomi meč u svoju korist. Imao je Zenit ubedljivih +14 na poluvremenu, delovao je kao neko ko u potpunosti kontroliše situaciju, ali je nenadano pao u trećoj četvrtini i dozvolio Barsi da uhvati priključak.

Razlika je nastavila da se topi u veoma interesantnoj četvrtoj deonici u kojoj je Barsa pred sam kraj i povela nakon bacanja Brendona Dejvisa. Međutim, na tačno 45 sekundi do poslednjeg zvuka sirene je trojku pogodio Kejsi Rivers i vratio prednost na stranu ekipe iz Sankt Peterburga.

Nije tu bio kraj uzbuđenjima, naprotiv. Brendon Dejvis je poravnao rezultat još jednom na pola minuta pred kraj, da bi potom usledio pomenuti koš Kevina Pengosa, kojim je, ispostaviće se, Zenit došao do pobede. Ostalo je Barsi deset sekundi za realizaciju, tražio je Kori Higins šut za tri poena, promašio ga, a onda je Kajl Kjurik napravio faul i poslao Tarika Bleka na liniju za bacanja. Ovaj je oba puta bio neprecizan, drugi put namerno, tako da je vreme samo iscurelo.

Najefikasniji u pobedi Zenita bio je upravo Kevin Pengos sa 19 poena (3/3 za dva, 4/6 za tri poena), a pratio ga je Vil Tomas sa 12 poena, te Kejsi Rivers koji je stao na 11 poena. Sa druge strane, u Šarasovom timu se istakao Brendon Dejvis sa 18 poena i devet skokova, Kori Higins je dodao tri manje, Kajl Kjurik je zabeležio 12 poena, dok je Nikola Mirotić bio nešto neprecizniji iz reketa i upisao je samo 10 poena.

Video: Stanojević dotrčao da da izjavu i vrlo kratko poručio: Bila je loša utakmica!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA