ABA liga usvojila sve zahteve Zvezde, crveno-beli povukli tužbu: "Vratili smo se u zakonske okvire"

Klub sa Malog Kalemegdana se oglasio saopštenjem

  • 19
Kup Radivoja Koraća Crvena zvezda slavlje Foto: MN Press

Sednica ABA lige održana je u četvrtak i na njoj su osvojene sve tačke dnevnog reda, i sve tačke na kojima je insistirala Crvena zvezda, koja je izdala saopštenje tim povodom u kojem je najavila i povlačenje tužbe koju je podigla protiv ABA lige.

Saopštenje Zvezde prenosimo u celosti:

KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je u četvrtak 22.04.2021. godine održana vanredna Skupština ABA lige na inicijativu dosadašnjeg predsedavajućeg ABA lige i direktora KK Cibona Domagoja Čavlovića.

KK Crvena zvezda izražava veliko zadovoljstvo što je sednica Skupštine održana uz prisustvo svih klubova ABA lige jtd i što je protekla u vrlo konstruktivnoj atmosferi u kojoj su se klubovi vratili principima na kojima je regionalna ABA liga jtd i nastala 2015.godine.

Na vanrednoj sednici Skupštine usvojeno je i jednoglasno izglasano 9 tačaka dnevnog reda, uključujući i one najvažnije, a to su vođenje lige od strane predsedništva u sastavu KK FMP, KK Mornar i KK Zadar (Ovo telo će predsedavati ligom do njenog dogovorenog preoblikovanja koje se očekuje u septembru mesecu, što je utvrdjeno i dogovoreno od strane svih klubova).

Takođe, usvojeni su interni akti (Bylaws) lige (koji su od početka sezone usled neregulisanih odnosa u ligi imali oznaku „radno“), utvrđen je i status direktora i sportskog direktora ABA lige kojima je produžen ugovor do početka nove sezone, a definitivno je potvrdjen status KK Primorska koji je istupio iz lige zbog nedostatka finansijskih sredstava, kao i Covid-19 protokol i pravilnik o radu sudijskog dela.

S obzirom da je zaključno sa odlukama donetim na današnjoj sednici ispunjeno sve što je KK Crvena zvezda zahtevala u svojim tužbama pred Trgovačkim sudom u Zagrebu, KK Crvena zvezda će povući svoje tužbe.

KK Crvena zvezda smatra da je ovakvom delovanjem i jedinstvom svih klubova i to pre završetka ligaškog dela sezone, ABA liga uspela u poslednjem trenutku da se vrati u pravne i zakonske okvire koji će joj omogućiti da funkcioniše u narednom periodu i do održavanja naredne, redovne Skupštine koju će zakazati Predsedništvo ABA lige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    22. april 2021 | 15:52

    Па наравно, мора бре да се зна ко је тата, ко коси а ко воду носи...институција бре, али права..

  • Lepi

    22. april 2021 | 15:46

    Bravo za dr Covica.Majtor postaje velemajstor.Jos jedino peziv u EL I kraj.

  • Aca

    22. april 2021 | 17:32

    Braća Ostoja i Bokan su doživeli još jedan poraz i težak debakl. Hteli su neuređenu ligu jer u mutnoj vodi najbolje plivaju. I još jedan Ostojin krah jer će ligom predsedavati kadar kk Fmp koga nije uspeo da izbaci iz Aba lige. A kleo se da će kk partizan Sns istupiti iz Aba lige ako kk Fmp ostane u istoj. Neka sada održi obećanje. Obrni, okreni doktor dominira i uvek pobeđuje i daje bonu onima što bi da ulove nešto u mutnom i jasno i glasno im poručuje mirna Sonjaaaaaaaaaaaaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA