≫ 

Efes opet izudarao Real, Vasa tukao trojke 5/5, Atamanov tim na pobedu od završnog turnira

Nema dileme ko će na fajnal-for od ova dva tima

  • 0
Vasilije Vasa Micić, Šejn Larkin

Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Anadolu Efesa porazili su Real Madrid 91:68 u drugoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Evrolige, skoro identično kao i u prvom meču (90:63), pa je jasno da su sada širom otvorili vrata plasmana na fajnal-for u Kelnu.

Madriđani ni ovog puta nisu bili ravnopravan rival timu Ergina Atamana u čijim je reodvima opet blistao Vasa Micić, ovog puta sa 23 poena uz perfektan šut za tri poena - 5/5.

Sjajan je bio i Larkin (21p), kao i Boboa (11p), ali i ostatak ekipe koja igra poput mašine i melje sve redom. Real ni u drugom odmeravanju snaga nije bio ni blizu da učini meč neizvesnim, i to je dovoljan pokazatelj koliko je turski tim u ovom trenutku moćan čak i za jedan Real.

Vredi pomenuti i to da je prve seniorske poene u Evroligi upisao potencijalni reprezentativac Srbije Tristan Vukčević, na kraju je meč završio sa 7 poena, i pokazao da u njemu čuči veliki potencijal.

 

Trej Tompkins je bio jedina svetla tačka u bledom timu gostiju sa 17 poena.

Efesu je potrebna još jedna pobeda da zatvori seriju, za to će imati priliku u Madridu gde je na programu treći meč, vrlo verovatno i poslednji s obzirom na to koliko je ovo neravnopravan duel.

Što se tiče samog meča, ni naznake neke neizvesnosti nije bilo. Efes je u ranoj fazi stekao dvocifrenu prednost koju je održavao, pre svega preciznom dalekometnom paljbom (ukupno 12/20 za tri), da bi u nastavku dotukao rivala nesmanjenom žestinom, uz, rekosmo, još jednu MVP rolu sjajnog Micića.

Efes će, possetimo, ukoliko prođe na fajnal-for, u polufinalu igrati protiv boljeg iz serije Fenerbahče - CSKA gde je trenutno 1:0 u korist Moskovljana.

U četvrtak je na programu i drugi meč serije Armanija i Bajerna u kojoj italijanski tim vodi 1:0.

Video: Analiza Zvezdine odbrane u ključnim momentima: Evo zašto je izgubila od Efesa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA