Kakva drama: Monako je šampion Evrokupa - Legija Amerikanaca podigla Crnogorca na tron!

Crnogorski trener Zvezdan Mitrović je napravio sjajnu priču u Monaku, a ovaj trofej je svakako jemac toga

  • 9
Zvezdan Mitrović Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Monaka novi su šampioni Evrokupa pošto su i u drugoj utakmici finala savladali Uniks, ovoga puta kroz neverovatnu dramu na gostovanju sa 86:83.

Koliko je bilo gusto, govori činjenica da niti jedan tim nije uspeo da ode dalje od +6 tokom čitavog susreta, a neretko je bilo toliko neizvesno da su se smenjili samo na samo jedan posed prednosti.

U poslednja dva minuta, Monako je čak pet puta dolazio do prednosti od dva poena, ali je odmah stizao odgovor sa druge strane za izjednačenje. Kada on nije uspeo da prelomi, Džamar Smit je na 15 sekundi do kraja doneo vođstvo domaćinu, pa drama nije jenjavala.

Ipak, Džalil Obrajan se ohrabrio i uz faul poentirao, tako da je dodatnim slobodnim bacanjem ponovo vratio svoju ekipu u prednost na samo 10 sekundi do kraja. Neuspešan poslednji napad za Uniks i znak za slavlje.

Iako se igralo za titulu Evrokupa, na terenu su isključivo dominirali igrači iz Sjedinjenih Američkih Država. Prvih osam strelaca na susretu bili su Amerikanci (Bost ima državljanstvo i Bugarske), pa nema potrebe naglašavati da su oni iz kneževine bili ti koji su ipak bili nešto uspešniji.

Grej je heroj u pobedi Monaka. On je sa 25 poena bio ubedljivo najefikasniji igrač susreta, dok je Obrajan dodao 16, a Bost i Najt po 14. Kod domaćina, Braun je zabeležio dabl-dabl sa 16 poena i 10 skokova, dok je Teodor završio meč sa 15 poena uz pet skokova i šest asistencija.

Crnogorski trener Zvezdan Mitrović je napravio sjajnu priču u Monaku, a ovaj trofej je svakako jemac toga.

I prvi susret je bio neizvestan do samog kraja, ali su "kneževi" slavili sa 89:87. Uniks je toliko bio blizu u oba navrata, ali sreća je bila na strani odvažnijih i hrabrijih.

Video: Skok u odbrani i brutalno zakucavanje Jokića u poslednjim sekundama druge četvrtine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S

    30. april 2021 | 20:11

    Mitrovic prinudjen Partizanu, ostoja odbio 🙌

  • Sale

    30. april 2021 | 20:21

    Monako nema uslove da igra EL pa izgleda da ce pozivnicu dobiti Partizan

  • NSCZ

    1. maj 2021 | 00:36

    Znaci Partizan nije odbranio proslogodisnji trofej Evrokupa. Sad mu ostaje da brani NBA prsten od prosle godine posto su u ABA ligi 7-mi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA