≫ 

Jokićeva drama u Kaliforniji: Lejkersi bez Lebrona porazili Denver, "Džokeru" falio džoker iz rukava

Lejkersi su upravo u četvrtoj deonici pokazali da su šampionskog kova

  • 0
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denvera poraženi su od Los Anđeles Lejkersa 93:89 uprkos sjajnoj partiji Nikole Jokića koji je ponovo bio na svom nivou, ali domaćin je u Kaliforniji i bez Lebrona Džejmsa imao adekvatan odgovor.

Srpski centar je završio susret sa 32 poena uz devet skokova i pet asistencija (11/27 za dva, 1/4 za tri i 7/8 sa slobodnih bacanja), a dodao je i dve ukradene lopte i jednu blokadu.

Nisu procenti presjajni, ali Jokić je upalio motore i pokušao da vrati Denver koji je u poslednjoj četvrtini opasno kasnio.

Lejkersi su upravo u četvrtoj deonici pokazali da su šampionskog kova, pa čak i bez Lebrona Džejmsa iskontrolisali situaciju. Što se tiče Nagetsa, oni su imali prednost u drugoj četvrtini, ali su malo po malo gubili zalihu, da bi pet minuta pre kraja bili i u dvocifrenom minusu što nisu uspeli da pokriju.

Pobedi "jezerdžija" je najviše doprineo Entoni Dejvis sa 25 poena i sedam skokova, Aleks Karuso je dodao 11 poena, a po poen manje su dali Koldvel Poup, Gasol i Horton Taker.

Denver se standardno oslonio na Jokića, a od povrede Džamala Mareja, srpskog asa konstantno prati jedino Majkl Porter Džunior koji je i sada sa 19 poena bio istaknuti član ekipe iz Kolorada.

Borba za što bolju poziciju pred plej-of sada je u povoju i "Džoker" će morati da stisne zube i izgura svoj ekipu što više može, iako su Nagetsi sigurni na deobi treće pozicije Zapada uz šest pobeda više od upravo Lejkersa koji su naredni tim konferencije.

Video: Zvezda povela u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige: Primila samo 19 poena u drugom poluvremenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA