Trojka karijere Simona, pomogao blistavi Vasa Micić! Efes kroz majstoricu do Fajnal fora Evrolige

Srpski košarkaš će igrati u Kelnu za pehar klupskog šampiona Evrope krajem maja

  • 0
Vasilije Micić Printskrin: Sportklub

Kakva utakmica, nadrealna, neverovatna, dramatična sve do poslednjeg zvuka sirene! A apsolutni junak je Krunoslav Simon, koji je pri rezultatu 80:80 na pola minuta do kraja utakmice pogodio trojku vrednu plasmana na Fajnal for! Činilo se da će Real uspeti da napravi nezamislivo, da će Kraljevići od 2:0 doći do 2:3 u Turskoj, ali Efes se nije sa tim složio. Tim Ergina Atamana obezbedio je karte za Keln – 88:83.

Bio je ovo meč u kojem nismo mogli da naslutimo apsolutno ništa sve do same završnice. Obe ekipe su tokom susreta imale zadovoljavajuću prednost na svojoj strani, domaći su čak sredinom treće četvrtine otplovili na dvocifreni kapital. Međutim, Real se vratio i uveo nas u već pomenutu završnicu.

Nakon pogođene trojke Krune Simona, Real je krenuo na sve ili ništa. Odlučio je Pablo Laso da ne igra “dva za jedan“, već je želeo trojku za produžetak, svestan da će ići putem jačeg otpora. Ali naleteo je na snažan bedem Efesa, pošto je Serhio Ljulj na isteku očajno organizovanog napada šutirao tek da uputi loptu ka obruču. Turska ekipa je obezbedila skok i kroz penal završnicu je očuvala stečeno.

Moramo istaći da je na večerašnjem meču zablistao i Vasa Micić. Naš momak je ubacio 18 poena uz dva skoka i pet asistencija za gotovo 30 minuta provedenih na terenu. Kris Singlton je ipak bio najefikasniji u turskom sastavu sa 26 poena i osam uhvaćenih lopti, dok je Niko Laprovitola bio najbolji u timu Reala sa 17 poena, tri skoka i četiri dodeljene lopte saigračima. Junak utakmice, Krunoslav Simon je takođe dodao 17 poena za tim Ergina Atamana uz jedan skok i tri asistencije.

Video: Školska kontra 2 na 1: Alej-up akcija Zvezdinih košarkaša!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA