≫ 

Trener Mornara pred Budućnost: "Nadam se da će nam biti dozvoljeno da igramo našu košarku":

Košarkaši Mornara i Budućnosti u petak igraju drugi meč polufinalne serije plej-ofa ABA lige

  • 4
mihajlo pavićević Foto: MN Press

Mornar je u "Morači" propustio veliku šansu da "brejkne" Budućnost na startu polufinalne serije doigravanja u ABA ligi, pa sada nema kud - potrebna mu je pobeda u revanšu kako bi ostao "u životu" za plasman u finale.

Pobeda je sada imperativ za tim Mihajla Pavićevića u "Topolici".

- Prvi meč je arhiviran već u ponedeljak veče. Uvek gledam svoju ekipu, propustili smo veliku šansu da možda već u prvom duelu steknemo prednost, jer kad je u pitanju plej-of teško je reći - odlučujuću prednost. Kad ovo kažem, mislim na dobro odigranu prvu četvrtinu, pa drugu i do sredine treće četvrtine - rekao je Pavićević i nastavio:

- Sredinom treće deonice smo vodili 61:55 i šansu da odemo na veću razliku. Ali, to nismo iskoristili i onda su usledile neke greške, i u napadu i u odbrani, koje je kvalitetna ekipa Budućnosti kaznila i vratila se. Nema tu neke velike filozofije, gledaćemo da greške koje smo napravili u prvom meču svedemo na minimum u drugom. Bitno je da uđemo hrabro u duel, bez imalo respekta i straha. Nemamo bilo kakav pritisak, želimo da igramo našu košarku i nadam se da će nam biti dozvoljeno da igramo našu košarku - istakao je trener Mornara.

Milko Bjelica je u prvom poluvremenu prve utakmice bio fantastičan, skrenuo na sebe pažnju kao aduta Mornara iz senke u ovoj seriji.

- Protiv Budućnosti sledi utakmica u kojoj nema predaje. Svesni smo da u prvoj utakmici u odbrani u nekim situacijama nismo odigrali onako kako smo se dogovorili. U Baru očekujem bolji meč s naše strane, biće sigurno snažniji otpor. Mislim da su šanse podjednake - kazao je crnogorski reprezentativac.

Drugi meč serije u petak igraju i Igokea i Crvena zvezda.

Video: Mornar kroz Laktaše izbegao Zvezdu u polufinalu ABA lige: Igokea zakazala duele s crveno-belima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ISTINA

    6. maj 2021 | 19:37

    E moj PAVICEVICU, BAJIC VAS PUSTI SAD STE SE OSILILI ! LOSE VODIS KLUB, DOBRI IGRACI TRENER NULA ! TO JE VASA ISTINA. TI DA SE MERIS SA MILOJEM ! NECE MOCI !

  • Amaterizam

    6. maj 2021 | 19:39

    Mornar ima super roster ali se AMATERSKI vodi. Ispada ako je sve regularno. GLATKO !

  • Papilon

    6. maj 2021 | 19:50

    Nemoj da s brines, nece vam biti dozvoljeno da igrate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA