≫ 

Budućnost uspela što i Zvezda, dobila je filijalu u ABA ligi: Istorijski uspeh Studentskog Centra!

Podgorički klub u dvomeču bolji od sarajevskog Sparsa

  • 4
studentski centar Foto: ABA league/Dragana Stjepanović

Košarkaši Studentskog Centra plasirali su se u najjače regionalno takmičenje pošto su u dvomeču sa sarajevskim Sparsima slavili ukupnom razlikom od devet poena. Predstavnik Bosne i Hercegovine pobedio je u revanšu 72:71, ali Podgoričani slave ulazak u elitu jer su prvi meč dobili sa deset razlike pa će se tako u eliti pridružiti "starijem bratu" Budućnosti pod čijom kapom funkcionišu.

Tako ćemo od naredne sezone gledati ligu sa dva kluba i dve njihove filijale, pošto su u takvom odnosu odavno već Zvezda i FMP Železnik.

Sparsi, uprkos porazu, i dalje imaju šanse za prolaz u rang sa najjačim klubovima pošto će kao drugoplasirani igrati baraž duel sa pretposlednjim timom ABA lige, Splitom.

Podgoričani su tako postali peti crnogorski klub - nakon Budućnosti, čija su filijala, Lovćena, Mornara i Sutjeske - koji će zaigrati u ABA ligi.

Ekipa Nenada Trajkovića je već u uvodnom delu meča stekao dvocifrenu prednost i u prvoj četvrtini imao plus 12, što mu je olkšalo put do konačne pobede. Nije se, ipak, predavao Kadijin sastav, pa su Sparsi mic po mic topili razliku, čak i došli do pet poena prednosti dva minuta pre kraja meča.

Imali su čak i napad da dodatno "zakucaju" utakmicu i dvomeč, međutim Gegić je u toj akciji napravio korake pa su Podgoričani mogli da odahnu.

To je bio i poslednji trzaj Sarajlija, jer su potom Marko Tejić jednim slobodnim bacanjem i Flečer Megi trojkom doneli 69:70 i otklonili neizvesnost. Megi je postigao 16 poena, po 13 Brajon Alen i Tejić (koji je imao i 14 skokova, od čega osam u napadu), Vasilije Baćović 11...

Kod Sparsa se istakao Gegić sa 19.

Tim Nenada Trajkovića je potpuno zasluženo stigao do titule u ABA 2 ligi i plasmana u viši rang, jer čitave sezone igra sjajno. Doživeo je samo dva poraza (po jedan u regionalnom takmičenju i Prvoj ligi) i upisao čak 37 pobeda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dorćol

    6. maj 2021 | 18:43

    Nije istina, postoje odavno Igokea 1 i Igokea NIS 2.

  • Oppo

    6. maj 2021 | 18:11

    Ove lige na prostoru exyu nikada nisu bile regularne, ali ovo sada je neki novi nivo monopola nad sportom...

  • neno

    6. maj 2021 | 19:02

    Hoce li limar zbog njih protestuje kao protiv FMP.Mars za Zageb

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA