Filip Petrušev će imati društvo na NBA draftu, Mega prijavila još dvojicu velikih talenata

Srpski klub još jednom pokazuje da je usmeren na mlade košarkaše

  • 1
Malkolm Kazalon Foto: ABA liga - KK Mega Soccerbet - Ivica Veselinov

Mega je već ranije potvrdila da je Filip Petrušev prijavljen za ovogodišnje izdanje NBA drafta, ali on neće biti jedini iz ovog kluba koji će se nadati da će se naći među ukupno 60 pikova u velikoj večeri. Naime, tim Vladimira Jovanovića ponudiće još dvojicu svojih talenata američkoj košarkaškoj javnosti.

Dobro po znati košarkaški agent, Miško Ražnatović potvrdio je putem svojeg Tviter profila da su se još dva košarkaša Mege prijavila na draft. To su mladi Malkolm Kazalon iz Francuske i Karlo Matković iz Bosne i Hercegovine. Obojica su rođena 2001. godine.

Kazalon je bek, koji je u Megu stigao tokom prethodne godine, a vrlo brzo je uspeo da se nametne Vladimiru Jovanoviću i često je dobijao minutažu na terenu. Karakteriše ga dobar šut sa distance, kao i veoma brze ruke, zbog kojih je često sakupljao veliki broj ukradenih lopti.

Sa druge strane, Karlo Matković je u Megu došao iz OKK Beograda, koji ima saradnju sa klubom koji nastupa u Hali sportova na Novom Beogradu. Nakon odlične sezone među Klonferima, Matković je prešao u tim iz ABA lige i pokazao se kao veliko pojačanje pod košem. Kad god mu se ukazala prilika, uspeo je da popuni mesto upražnjeno nedostatkom Filipa Petruševa ili Marka Simonovića.

NBA draft biće održan 29. jula, a Mega je samo još jednom pokazala da je u potpunosti usmerena na mlade košarkaše i njihov dalji razvoj. Posledica svega toga je veliki broj prijavljenih igrača na draft-lutriji.

Video: Dejvis je rekao We are back: Brutalna rampa centra Lejkersa za pobedu protiv Jokićevog tima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cirkus

    7. maj 2021 | 20:53

    Ostaje cirkus. A Miško najveći grobar srpske košarke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA