≫ 

Pobuna vrele Australijanke zbog promocije belih olimpijaca: "Kako sad da predstavljam moju zemlju?"

Liz Kembidž ne toleriše ovakav propust olimpijskog saveza svoje zemlje

  • 3
Elizabet Liz Kembidž Foto: Instagram/ecambage

Jedna od najboljih australijskih košarkašica, ako nije najbolja onda je svakako najatraktivnija, u pitanju je Elizabet "Liz" Kembidž (pisali smo već o njoj), podigla je glas protiv Olimpijskog saveza te zemlje, vrlo nezadovoljna, ogorčena sasvim, načinom na koji je promovisan australijski olimpijski tim za Igre u Tokiju.

Naime, na fotografijama koje je Olimpijski savez Australije objavio u sklopu promocije svojih učesnika u Japanu, nalaze se isključivo beli sportisti, što je nateralo Liz da se oglasi i dovede u pitanje namere matičnog saveza, čiji je i ona deo.

- Rekla sam to već i ranije, rekla sam milion puta: kako ja da reprezentujem svoju zemlju kada ta ista zemlja mene ne predstavlja?! - pita se Kembidž, u poruci na svom instagramu gde je postavila i sporne fotografije belih sportista Australije.

Liz, koja nastupa za Las Vegas, rođena je u Londonu, otac joj je Nigerijac, a majka Australijanka, završila je misao porukom za Savez - da bez tamnoputih sportista nisu niko i ništa.

- Sve radite da sklonite obojene sportiste sa udarnih mesta, da se ne vidimo, ali crni sportisti su vam najbolje što imate - poručila je Liz, a post je dovršila fotografijom tamnopute atletičarke Keti Fridman, osvajačice zlata u trci na 400 metara na Olimpijsim igrama u Sidneju.

Atraktivna Kembidž je neko čiji se glas mora čuti i uvažiti budući da je Australiji donosila medalje sa velikih takmičenja.

Bila deo tima koji je 2012. godine osvojio srebrnu medalju na olimpijskim igrama, a ima i vrlo respektabilnu klupsku karijeru. Tri puta je bila na ol-staru ženske NBA lige što dovoljno govori o njenom košarkaškom kvalitetu i karijeri.

Mnoge ljubitelje sporta, mušku populaciju naročito, zagolicala je atraktivnim fotografijama i izjavama kako "obožava seks".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    7. maj 2021 | 17:36

    Rodjena u Londonu, otac Nigerijac, majka Austrijanka a ona nastupa za Australiju. Boli me glava.

  • Pp

    7. maj 2021 | 18:46

    Protivnik sam rasizma ali preteraše. Ogadili su mi se upravo ovakvi koji su sami rasisti. Najbolje da svi na svetu budu crnci da se ne bi vredjali, a i tad bi pričali da su ugroženi.

  • Јале

    7. maj 2021 | 19:42

    Добро се цепа!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA