Vreme je da se sprema šampanjac: Jokić prema kvotama ima 95,2% šanse da bude MVP NBA lige!

I ti procenti samo rastu iz utakmice u utakmicu

  • 13
Nikola Jokić Foto: Tanjug / AP

I dok mnogi legendarni košarkaši tvrde da postoji neko bolji od Jokića ove sezone u NBA ligi, brojke i ono što gledamo iz noći u noć ih demantuju. Sviđalo se to njima ili ne, sve smo bliži proglašenju najboljeg među najboljima, a tamo će se izvesno naći upravo srpski igrač!

Jer to kažu i procenti, odnosno kvote. Jokić trenutno ima 95,2% šanse da uzme nagradu MVP-ja NBA lige, svi ostali zbirno imaju 4,8% šanse! Kako da ne bude tako, Nikola ima sezonu karijere, prosečno ubacuje 26,4 poena, uz 10,9 skokova i 8,4 asistencije po utakmici. Faktički je sam dovukao Denver do četvrtog mesta Zapada.

Procenti šuta su mu fantastični, gađa 56,5% iz igre, a sa distance ima sjajnih 40,5%, što je neverovatno uzimajući u obzir da mu to nije primarni kvalitet. I odigrao je svaku utakmicu Denvera, nijednu nije propustio, što ne može da se kaže za ostale.

Glavni konkurenti za titulu najboljeg su mu trenutno Stef Kari, koji se vratio u svoju dobro prepoznatljivu formu, ali ga nekonstantnost iz prvog dela sezone može debelo koštati. Isto tako, Džoel Embid kojeg iz nekog razloga svi guraju u prvi plan ima manje utakmica nego što Jokić ima dabl-dabl učinaka.

Ukupno 100 novinara će uskoro poslati svoje glasove kada se regularni deo sezone bude završio. Preostaje da vidimo da li će nakon toga Srbija moći da kaže da prvi put u istoriji ima MVP-ja NBA lige. Ponosni jesmo, ma kakva odluka da bude.

Video: Trener Igokee nakon što je njegov tim oduvao Crvenu zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA