≫ 

Budućnost potopila sve lađe Mornaru i čeka Zvezdu ili Igokeu u finalu, briljirao maestralni Kobs!

Odlično drugo poluvreme odvelo je Podgoričane u veliko finale

  • 0

Dobili smo prvi deo slagalice, kada je reč o finalnoj seriji ABA lige! Nakon fantastično odigranog drugog poluvremena večeras u “Topolici“ za trofej regionalnog prvenstva nastaviće da se bori podgorička Budućnost, koja je slavila i drugi put u pet dana protiv Mornara, pa neće biti potrebe da se igra i treći meč. Podgoričani će sada odmarati i čekati utorak, kada će saznati svog rivala u borbi za pehar - 78:92.

Bio je to još jedan efikasan meč između Mornara i Budućnosti, nešto na šta su nas ova dva tima već i navikla u poslednje vreme. Takav je bio prošli susret u Podgorici, tako je bilo u završnici ligaškog dela sezone u Baru, a ništa drugačije nije bilo večeras. Još jednom je viđeno više od 100 poena u prvom poluvremenu, a sva neizvesnost rešena je u trećoj četvrtini.

Prvo poluvreme nije moglo da nam da nikakav nagoveštaj oko toga ko će na kraju izaći kao pobednik. Igralo se u velikim serijama, pa je tako Mornar bolje otvorio meč, da bi prvu deonicu bolje zatvorila Budućnost, koja je imala minimalnu prednost nakon uvodnih deset minuta. Ubrzo po startu druge četvrtine su Barani ponovo preuzeli vođstvo, ali je tim Dejana Milojevića već do odmora ponovo uzeo stvar u svoje ruke.

Kao što smo rekli, ključna za ishod bila je treća četvrtina, odnosno sama njena završnica, kada je Budućnost uspela da se konačno odlepi na dvocifrenu zalihu. Tada je tim iz Podgorice nanizao osam uzastopnih poena, otišao na +15 posle čega povratka za Barane nije ni moglo da bude. U poslednjoj deonici se ruka stegla i jednima, pa i drugima, nismo gledali neku prelepu košarku, ali je to svakako dosta više odgovaralo ekipi koja je vodila.

Na kraju, Podgoričani mogu da budu izuzetno zadovoljni, pošto će kroz finale tražiti svoje mesto u Evroligi naredne sezone. Iako će sasvim izvesno dobiti licencu za učešće u Evrokupu, u slučaju pobede, ona bi mogla da bude dodatno nadograđena, što se u glavnom gradu Crne Gore iskreno nadaju. Ali, biće potrebno preskočiti Igokeu ili Crvenu zvezdu, što ćemo saznati tek u utorak, pošto je sastav iz Laktaša danas poravnao na 1:1 u seriji.

Večeras je u dvorani “Morača“ jednostavno rečeno briljirao Džastin Kobs, koji je bio najefikasniji akter utakmice sa 21 poenom. Bilo je tu još nekoliko dvocifrenih košarkaša, Amedeo dela Vale i Vili Rid su bili sasvim korektni sa 17, odnosno 14 poena, a Nikola Ivanović je takođe prebacio dvocifrenu marginu i stigao do 10 poena. U sastavu Mornara, najbolji su bili Derek Nidam sa 13 poena, Tejlor Smit je dodao 12 poena, dok je Džejkob Pulen bio nešto slabije raspoložen i dodao je 10 poena.

Video: Trener Igokee nakon što je njegov tim oduvao Crvenu zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA