≫ 

Jokiću "pao mrak na oči", hteo da bije sudije, saigrači ga držali: Denver ispustio 21 poen prednosti

Napadačka sila Bruklina slomila Nagetse u drugom poluvremenu uz nekoliko diskutabilnih odluka sudija pred sam kraj utakmice

  • 3
nikola jokić Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Denvera pretrpeli su drugi uzastopni poraz, još jedan od ekipe koja će u doigravanju konkurisati za sam vrh, moćnog Bruklina.

Posle Jute, Nagetsi nisu pronašli ključ do pobede ni nad Netsima iako su imali i 21 poen prednosti u prvom poluvremenu i delovalo je da drže sve konce igre u svojim rukama predvođeni Jokićem, Porterom Džuniorom i Kampacom. Ipak, strašna napadačka osovina Irving-Durent-Grifin učinila je svoje, gosti su mic po mic topili razliku u nastavku, preokrenuli u poslednjoj četvrtini, a onda u penal završnici zadali konačan udarac Grumenju - 125:119.

Nikola Jokić je bio najbolji strelac u poraženom sastavu sa 29 poena (0/5), upisao je i 7 skokova i 6 asistencija, a pokupio je i jednu tehničku grešku pred sam kraj meča zbog prigovora sudijama. Naime, Somborac je bio ljut "kao ris" na arbitre jer je smatrao da je fauliran prilikom šuta na 10 sekundi pre kraja, na 122:119, bio mu je to inače treći vezani promašaj, međutim sudije nisu videle ništa sporno u odbrani gostiju na Srbinu, a Jokića su potom kaznile tehničkom greškom posle burne reakcije centra Denvera.

Pogledajte sporan kontakt Jokića i igrača Bruklina Klakstona i promašaj našeg igrača posle kog je skočio na sudije kao oparen.

Vrlo ljut je bio Jokić, pa su saigrači morali da ga smiruju da ne bi napravio neku veću glupost i sprečile ga da bude teže sankcionisan.

nikola jokić Foto: Tanjug/Ap

Na pitanje novinara kako komentariše suđenje na utakmici u samoj završnici, kada se meč lomio, Nikola je smao kratko odgovorio:

- Nemam komentar, sledeće pitanje - bilo je sve što je rekao nikola na temu suđenja.

Kevin Durent je sa pet vezanih slobodnih bacanja u samoj završnici, za 21 sekundu, stavio tačku na veleobrt u Koloradu i prvu pobedu jednog od glavnih favorita za titulu ove sezone posle četiri vezana poraza.

Durent je sa 33 poena bio najefikasniji kod gostiju, Irving je dodao 31, a Grifin 20. Gosti su i dalje bez povređenog Džejmsa Hardena.

Kod Denvera, još jednu sjajnu šutersku partiju pružio je Kevin Porter Džunior koji je ubacio prvih pet trojki već u prvoj deonici, nju je završio sa 17 poena, a na kraju je imao 28. Sve boolji i sve konstantniji je i Fakundo Kampaco koji je opet bio pravi oslonac jokiću i Porteru u napadu, ovog puta sa 19 poena.

Pogledajte na kraju sve poene Jokića protiv Bruklina.

Rezultati

Indijana - Vašington 132:133 (produžetak)

Filadelfija - Detorit 118:104

Toronto - memfis 99:109

Denver - Bruklin 119:125

Golden Stejt - Oklahoma 136:97

Portland - San Antonio 124:102

Juta - Hjuston 124:116

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    9. maj 2021 | 10:39

    Морају да га одстране као могућем МВП-ја.

  • N

    9. maj 2021 | 10:05

    Čisto, bez faula

  • Hogar

    9. maj 2021 | 10:46

    Par sezona u Partizanu i nauči čovek, lemaju te, ubijaju, po četiri pet koraka prave i ništa. Onda očvrsneš kao igrač i miran.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA