≫ 

Zvezda i Budućnost u borbi za trofej i mesto u Evroligi: Evo kada se igraju mečevi finalne serije!

Nema sumnje da nas čeka uzbudljivo finale ABA lige

  • 6
KK Budućnost - KK Crvena zvezda

Foto: ABA liga - KK Budućnost VOLI

Gledaćemo Crvenu zvezdu i Budućnost još jednom u finalu ABA lige! Uspeo je tim Dejana Radonjića večeras da u majstorici dođe do ključne pobede protiv Igokee, a to je učinio na prilično impresivan način, tako što je ograničio tim iz Laktaša na samo dva poena za poslednjih deset minuta košarke.

Biće to treće uzastopno finale crveno-belih i Podgoričana, a pošto je Zvezda bila prva nakon ligaškog dela sezone, to znači da će ona krenuti iz dvorane "Aleksandar Nikolić".

Termini utakmica su već unapred bili određeni, a finalna serija biće odigrana na tri pobede, za razliku od polufinala gde se do cilja dolazilo posle dva trijumfa nad rivalom. Evo i kompletnih termina:

Prvi meč - nedelja, 16. maj, Beograd

Drugi meč - utorak, 18. maj, Beograd

Treći meč - subota, 22. maj, Podgorica

Četvrti meč - ponedeljak, 24. maj, Podgorica

Peti meč - petak, 28. maj, Beograd

Zvezda i Budućnost su igrali finala i u prethodna dva plej-ofa, sa polovičnim učinkom. Podgoričani su 2018. godine postali šampioni posle četri odigrane utakmice, dok je tim iz Beograda naredne godine to učinio u majstorici.

Video: Crveno-beli zakazali veliko finale protiv Budućnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragutin

    11. maj 2021 | 23:09

    Prva dva meča su najvažnija. Zbezda MORA dobiti prva dva meča, ako misli da se bori za titulu. Poraz u jednoj od prve dve utakmice bi bio kraj. Budućnost je favorit, bolji su na pozicijama 1 i 2 i 4 i 5.Ako Radonjić bude sa Simonovićem pokušao zaustaviti Nikolića i Mitrovića katastrofa. Koliko će Nnoko i Kuzmić moći protiv Reeda, koliko će Lazić i Dobrić protiv Edžama da ih ne zatrpaju sudije ličnim greškama na startu utakmice kao večeras koje će biti 99,99%na strani Budućnosti. Cobs i Ivanović(ubio nas u prvoj utakmici) i DelaVale biti sačuvani.Da li će Radonjić koristiti Reatha koji ima mesa da se "pobije sa njima". Uskoković u odnosu na Halla koji ništa ne pokazuje, ima li tu nešto. Radanov da makar napravi faule i ako mu prođe neki ulaz pod koš super, ali da rastereti Lazića i Dobrića. Odbrana će nam biti ključ, da im se zatvori šut za 3,duge dvojke Cobsa i pik sa Reedom. Jaka odbrana i šira rotacija. Da li će MJK moći igrati. Loyda u obe utakmice zatvorili i ugasili kako će sada odigrati? Walden mora mnogo bolje, ovo sa Dodikovcima je bilo užas. Oni će doći napaljeni, a dole će biti divlji i mnogo bezobrazniji.

  • neno

    12. maj 2021 | 08:45

    Sta je tudjmanovci se umorili od ruzenja o svemu sto je u vezi srpskog kluba.Fali mi njihovo kukanje.Zvezda-Srbija nikad yu🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸👍🙏❤️

  • Aaaaa

    11. maj 2021 | 22:23

    Posle 4 odigrana meca je Budućnost uzela titulu 2018

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA