Izbor Lovernja oduševiće navijače Partizana: Sastavio najboljih pet, većina bila u crno-belom dresu!

Nema sumnje da je Beograd ostao u lepom sećanju aktuelnom košarkašu Žalgirisa

  • 1
JOFFREY LAUVERGNE, LEO WESTERMANN Foto: MN Press

Reprezentativac Francuske i nekadašnji košarkaš Partizana, Žofri Lovernj je pričao za klupsku televiziju svog trenutnog kluba, Žalgirisa gde je u jednom momentu napravio izbor idealnog tima od igrača sa kojima je do sada igrao tokom karijere.

A imao je odakle i da bira, pošto je karijeru započeo u francuskom Šalonu, da bi nakon toga nastupao za Valensiju, Partizan, Himki iz Moskve, odakle je otišao u NBA ligu i branio boje Denver Nagetsa, Čikaga, Oklahome, San Antonija, posle čega se vratio put Starog kontinenta i nastupao za Fenerbahče i Žalgiris.

Ako na to dodamo da je nastupao i za seniorsku reprezentaciju Francuske, prilično je jasno da je u dosadašnjem toku karijere igrao sa nizom vrhunskih igrača, pa da mu samim tim nije bilo nimalo lako da se odluči za samo pet košarkaša.

Ipak, ono što će naročito oduševiti navijače Partizana jeste podatak da je Žo Lovernj najveći deo igrača iz petorke "prigrabio" iz vremena boravka u crno-belom dresu. Tako se na poziciji plejmejkera našao nekadašnji plej beogradskog kluba, Leo Vesterman, na poziciji beka videli smo Dragana Milosavljevića, a miljenik navijača Beograđana je tu dao prednost u odnosu na Bogdana Bogdanovića.

Na krilu nije mogao da se odluči između Vladimira Lučića i Čarlsa Kaudija, pa je obojicu uvrstio na spisak, da bi poziciju krilnog centra pokrio Boris Dijao. Na centru, svakako, dileme nije moglo ni da bude, pošto je to mesto zauzeo, ko drugi do Nikola Jokić, najveća zvezda Denver Nagetsa.

Sve u svemu jako zanimljiv izbor Žofrija Lovernja, ali i nagoveštaj da bi nekada u budućnosti vrlo lako mogao da se vrati u Beograd i ponovo obuče crno-beli dres. Ako gledate njegov izbor igrača, nema sumnje da mu prestonica Srbije i Partizan nedostaju.

Video: Zli Mozli lomi obruče po hali: Sad je bio alej-up u saradnji s Jaramazom! Još se trese konstrukcija!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA