Sudije ne znaju šta da rade sa Jokićem: Svirano mu najviše pogrešnih odluka, ali i on je profitirao

Obimno istraživanje utvrdilo je da je srpski košarkaš prvi u obe kategorije

  • 0
Nikola Jokic Foto: Tanjug/AP

Mnogo polemike u američkoj košarkaškoj javnosti podiže Nikola Jokić. Neki tvrde da su ga sudije i previše oštetile ove sezone, dok drugi tvrde da je sve bilo potpuno regularno. A istina je negde između, pošto prema je prema najnovijem istraživanju, srpski košarkaš bio na samom vrhu liste u obe kategorije.

Američki novinar, Oven Filips rešio je da izračuna i na papir stavi sve "kontroverzne" odluke koje su viđene ove sezone u NBA ligi. On je pogledao detaljne sudijske izveštaje takmičenja, gde piše da je proiv Jokića pogrešna odluka doneta čak 14 puta ove sezone, što je duplo više od narednog košarkaša na listi.

Poslednja u nizu bila je ona protiv Bruklina minulog vikenda. Denver je tada zaostajao tri poena za svojim rivalom u poslednjem minutu, Nikola se zaleteo ka košu na šut, a Džo Haris se okrenuo i napravio kontakt sa našim košarkašem koji je u tom momentu puštao loptu i promašio.

Sudija se tada nije oglasio, što nije bio prvi put da se tako nešto dešava. U NBA izveštaju o suđenju koji podnose nadležni organi jasno je naglašeno da je greška postojala i uticala je tok utakmice.

- Haris je zakasnio i napravio je kontakt sa Jokićevom rukom i telom, što je na kraju uticalo na šut - stoji u izveštaju.

Sledeći na listi košarkaša, protiv kojih su donete pogrešne sudijske odluke je Rudi Gober, koji ih je "sakupio" duplo manje od Nikole Jokića. Pri samom vrhu su još Vendel-Karter Džunior, Blejk Grifin, Ben Simons, Deandre Ejton... No, svi oni imaju jednocifren broj sudijskih odluka koji su doneti protiv njih.

Ali tu postoji i druga strana priče, Jokić je takođe košarkaš u čiju je korist dosuđen najveći broj prekršaja, odnosno u čiju korist smo videli najveći broj sudijskih grešaka. Bilo ih je ukupno devet. Poređenja radi, Domantas Sabonis, Donovan Mičel, Harison Barns i Stiven Adams ga prate na ovoj listi sa po šest "pogrešnih" prekršaja u svoju korist.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Owen Phillips (@owenlhjphillips)

Sve u svemu, može se reći da je Jokić "najkontroverznija" ličnost kada gledamo sudijske odluke. Da li je to zbog toga što sudije jednostavno obrataju previše pažnju na srpskog košarkaša ili je ipak u pitanju nešto drugo, ostaje otvoreno. Jasno je da je prašina utoliko veća zbog toga što će Nikola najverovatnije osvojiti titulu najkorisnijeg igrača na kraju tekuće sezone.

Video: Jokić skrivio tehničku 10 sekundi pred kraj i zavio Denver u crno: Nikola vikao na sudiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA