≫ 

Borac se sprema za iduću sezonu u ABA ligi: Ugovor za jednog od najboljih stranih košarkaša u timu

Duda Sanadze još godinu dana ostaje u hali pokraj Zapadne Morave

  • 0
Duda Sanadze

Foto: ABA liga / KK Borac Čačak / Duško Radišić

Nakon što su obezbedili opstanak u ABA ligi, u Čačku su polako počeli da se spremaju za predstojeću sezonu. Pre svega je neophodno obezbediti ostanak najvažnijih košarkaša, a korak u pravom smeru je napravljen, pošto ćemo i naredne sezone, u dresu kluba iz grada sa Zapadne Morave gledati Dudu Sanadzea.

Gruzin je u februaru došao u redove ekipe Marka Marinovića, kako bi odmenio povređenog Rašu Đokovića, koji je propustio završnicu sezone u regionalnom šampionatu. Nakon nešto slabijeg starta, on se maestralno uklopio, odigrao je neke veoma dobre partije u dresu tima iz Čačka i doprineo je opstanku Borca u ABA ligi.

On je ove sezone u dresu srpskog kluba odigrao osam utakmica u regionalnom takmičenju, a prosečno je beležio 11,3 poena, što je sasvim solidan učinak za pridošlicu u redove sastava Marka Marinovića. Njemu je trenutno 28 godina, ima bogato iskustvo, a prvi angažman van Gruzije imao je u timu Primorske, tokom 2016. godine.

Nakon toga je igrao u Italiji, Španiji, Poljskoj, Portugaliji, a poslednja destinacija pre dolaska u ABA ligu bila je Katar. Član je reprezentacije Gruzije od 2013. godine i među stalno je pozivanima u sastav.

Prema pisanju Mozzart Sporta, klub iz Čačka naredne sezone definitivno neće predstavljati tri Amerikanca, koja su okončala saradnju sa Borcem. Reč je o Brajsu Džonsu, Entoniju Smitu i Deriku Torntonu.

Video: Marko Marinović: Lepo kaže Kari Pešić, košarka je rad u rudniku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA