Veliki intervju Saleta Đorđevića: Očekivao sam više od Markovića, pobeđujemo Seltikse kada smo dobri

Nekadašnji selektor Srbije pričao je pomalo o vremenu na klupi reprezentacije, igrama Miloša Teodosića i Stefana Markovića, potencijalnom odlasku iz Bolonje...

  • 8
aleksandar đorđević Foto: MN Press

Posle odlaska iz nacionalnog tima Srbije, možemo reći da je Aleksandar Đorđević postao svojevrsna ikona u Virtusu iz Bolonje. Iako je u jednom momentu bilo priča da će napustiti klub, te da je početkom ove godine čak bio raskinut i ponovo sklopljen ugovor, nekadašnji selektor naše reprezentacije i dalje se nalazi na istom mestu.

Prvi put od dolaska u Virtus, Aleksandar Đorđević otvorio se za zvanični sajt kluba i pričao je o svom vremenu provedenom u Bolonji. Pre svega se dokačio trenutne sezone, koja je po svemu specifična zbog pandemije koronavirusa.

- Ne bih da kritikujem bilo koga, ali bila je ovo teška sezona za svakoga. Niko nije imao navijače, skoro da samo zaboravili na onaj entuzijazam u dvoranama. Jedino što sam mogao da govorim igračima jeste da budu ponosni na to što igraju u ovom gradu. Nedostaje mi puna Paladaoca, koja nas je gurala ka pobedama, čak i onda kada nismo igrali ponajbolje. Kalendar ne pomaže, sezona je ionako bila isuviše stresna. Za sportiste je ovo bila godina u kojoj su videli samo kuću i dvoranu, ništa više. Ono o čemu dodatno moramo da razmišljamo je činjenica da će se poslednji meč finala igrati deset dana pre početka kvalifikacija za Olimpijske igre. Morate kao trener da se pripremite za sve, biće teško sa još toplijim vremenom, a ja se uvek samo nadam da neće biti većih povreda - počeo je priču Đorđević.

On kaže da mu je jako žao kada se neko od košarkaša povredi. Sličnu stvar doživeo je dok je bio selektor Srbije, kada je u poslednjem trenutku pred Svetsko prvenstvo "izgubio" Dragana Milosavljevića, pa mu je ta vaspitna uloga u čitavom procesu veoma važna.

- Mnogo energije i nerava je potrošeno u međuvremenu. Neki igrači su se povredili poput Tesitorija, zbog kojeg mi je izuzetno žao, jer sam sa njim imao odličnu saradnju. Žao mi je i nacionalnog tima Italije, zato što znam šta znači izgubiti igrača u rosteru, pošto sam bio selektor Srbije, a sada predvodim jedan od najvećih italijanskih timova. Moj cilj je da dodatno razvijem određene košarkaše.

Aleksandar Sale Đorđević, Srbija, košarkaška reprezentacija Srbije Foto: fiba.basketball

Upitan koliko je zadovoljan učinjenim u dosadašnjem mandatu u Virtusu, naš stručnjak i nekadašnji reprezentativac imao je veoma interesantan ugovor.

- Prošlost nije važna. Ono što se desilo juče više ne postoji. Svi sada igraju dobro, kao što sam rekao mojim igračima posle Ljubljane, možemo da dobijemo i Boston Seltikse. Nije ni važno šta su Belineli ili Teodosić uradili u nekim prethodnim utakmicama, jedino što je važno jeste da se uradi nešto za Virtus.

Povrede su nešto što je sastavni deo sporta. Kaže da su ga definitivno omele da ostvari sve ciljeve koje je planirao sa Virtusom tokom tekuće takmičarske godine.

- Toliko povreda sam imao u timu ove sezone, da to definitivno nisam očekivao. Svako malo smo imali nekog sa povredom kolena, listova, neko je "pokupio" kovid, a to mi nije pomoglo da vidim ono što je potrebno. I ne dozvoljava mi da budem tamo gde treba da budem.

I sam ističe da je uvek bio veći miljenik dobre odbrane, nego solidnog napada. Kaže da je dosta više očekivao od Stefana Markovića, sa kojim je imao dugačku saradnju.

- Defanziva je bila loša stvar za Virtus ove sezone. Uvek sam više pažnje tokom svog rada obraćao na odbranu. Dobar napad vam "dobija" utakmice, ali dobra odbrana donosi titule. Od svih sam više očekivao, pogotovo od Markovića, Pajole i Adamsa, na koje nisam mogao da se oslonim. Nisam razočaran, samo sam analitičan.

Priča se da je ovo poslednja šansa za Đorđevića da osvoji trofej u Bolonji. Italijanski mediji nagoveštavaju da bi srpski stručnjak mogao da napusti "Paladocu", s obzirom na eliminaciju iz polufinala Evrokupa i izostanak plasmana u Evroligu.

- Poslednja šansa, ali gde? Došao sam ovde kad je klub bio deveti-deseti na tabeli, bez plej-ofa. U međuvremenu smo uzeli Kup, promenili smo filozofiju i doveli je u skladu sa onim što Doktor Zaneti želi da vidi. Ponosan sam na učinjeno, nije sada ni vreme, ni trenutak posle Uniksa pričati o nečem drugom, niti govoriti da je ovo nečija poslednja šansa. Stalno sam bio korektan prema svima, ali mediji nisu bili korektni prema meni. Niko nije gledao prema meni na pravi način, a uvek sam bio profesionalan. Niko ne priča sa kakvim ponosom sam stigao ovde - zaključio je Đorđević.

Video: Aleksandar Saša Đorđević: Mi gledamo brojeve, ali to nisu samo brojevi, to su ljudski životi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kk..🏀🏀🏀

    12. maj 2021 | 21:45

    Za razliku od ovih drugih mi postujemo nase legende Sale hvala za sve..🏆🏆🏆

  • Doktor

    12. maj 2021 | 21:41

    Mnogi su uzaludno i od tebe više očekivali. Ali, uzalud. Tvoje trenerske mogućnosti su limitirane i daleko su od igračkih i što pre to shvatiš, biće bolje svima.

  • Moka

    13. maj 2021 | 00:20

    Covek je trener gubitnik a kao igrac pobednik! Nije ovo posao za njega! Gde god je bio dobio je otkaz a Srbiji je oduzeo dve titule EP i SP! Imap je najboljeg sutera Evrope i najboljeg centra /Bogdanovica i Jokica/ i opet nista nije uradio! Ne moze da savlada svoj ego!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA