Sparsi na pobedu od ABA lige: Kamenjaš potvrdio da je klasa, Split u Sarajevu mora da traži brejk

Blizu smo da dobijemo novi klub u najvišem rangu takmičenja regionalne košarkaške lige

  • 5
Kenan Kamenjaš Foto: ABA liga / Split / Ivica Cavka

Kako stvari stoje, kada krene naredna sezona ABA lige, nećemo imati jednu, već dve promene u sklopu timova. Nakon što je Studentski centar osvojio titulu u drugom rangu i izborio direktnu promociju, veoma blizu da učini istu stvar je ekipa Sparsa iz Sarajeva, koja je večeras u Dalmaciji uspela da napravi ogromno iznenađenje i slavi protiv Splita, što znači da će u prestonici Bosne i Hercegovine u subotu imati prvu meč loptu za pobedu u plej-aut seriji - 70:76.

Statistika ne laže. Sparsi večeras jesu bili bolji rival, a možda je pravo čudo kako bisu ubedljivije stigli do pobede. Jedino gde su imali podebeo zaostatak je skok, pošto su domaći taj segment igre dobili sa pozamašnih 44:26, ali je sve ostalo funkcionisalo besprekorno. Uostalom, odnos zbirnog indeksa dve ekipe iznosio je 93:58 u korist sarajevskog tima, a čak pet košarkaša imalo je dvocifren indeks korisnosti.

Najzaslužniji za brejk Sarajlija u srcu Dalmacije bio je Kenan Kamenjaš, koji će se naći na ovogodišnjem NBA draftu, a kojeg već traže neke druge ekipe iz ABA lige poput Partizana, Budućnosti i Mege. Ubacio je 19 poena, sakupio je šest skokova i dodao je jednu asistenciju, pri čemu je iz igre imao 7/8, dok je sa linije penala šutirao 5/6.

Pratili su ga Almir Hasandić, koji je postigao 14 poena, Amar Gegić je večeras ubacio 12 poena, dok je Nejc Klavžar bio još jedan košarkaš sa dvocifrenim učinkom i zaokružio je 10 poena. Na drugoj strani, već standardno dobar bio je Marko Luković sa 19 poena, Toni Perković i Luka Babić su ubacili po 15 poena, dok je Roko Leni Ukić završio sa 10 poena na svom kontu, što sigurno nije učinak kojem će se preterano obradovati.

Ekipa Sparsa je bila ta koja je uglavnom vodila kroz čitav tok utakmice. Nije ta prednost bila preterano velika, ali je bila dovoljna da se stvori određeni pritisak na rivala. Sve do poslednje četvrtine igralo se veoma efikasno, ali je poslednjih deset minuta proteklo u nešto drugačijem tonu. Očigledno se stegla ruka i jednima i drugima, nisu mogli da pogode apsolutno ništa i gledali smo rezultatsku klackalicu.

Prelomna je bila trojka koju je postigao Gediminas Orelik na oko 40 sekundi pred kraj utakmice. Nakon toga, gledali smo potpunu konfuziju na terenu - Sparsi su iz nekoliko kontri mogli da reše meč, ali su promašivali, dok Split nije mogao da pogodi apsolutno ništa. To ih je na kraju koštalo, pa će sada u Sarajevu morati da traže pobedu vrednu povratka serije u Dalmaciju. U suprotnom se naredne sezone "sele" u ABA 2 ligu.

Video: Crveno-beli zakazali veliko finale protiv Budućnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srbo

    12. maj 2021 | 21:23

    Sve manje tudjmanovaca.Samo da jos bunkerasi odu za zemljacima iz Splita i mi Srbi srecni.🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏👍

  • Kilo

    13. maj 2021 | 00:00

    Ha ha idea,dr laza

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA