Šta će reći Kokoškov? Fener prosuo osam razlike u poslednjih 15 sekundi, Dačka poražena u produžetku

Luđu završnicu teško da ste gledali u skorije vreme

  • 0
igor kokoškov Foto: MN Press

Košarkaši Fenerbahčea odlučili su da svom treneru Igoru Kokoškovu prirede jednu omanju "traumu" na prvom meču četvrtfinala turskog šampionata protiv Darušafake. Iako su u jednom momentu vodili sa +16, te imali osam poena prednosti pred završnih 15 sekundi meča, domaći su dopustili gostima da odvedu meč u produžetak. Kako?!

Pa, poenta priče je da srpski trener nije imao nijedan tajmaut na raspolaganju. Usledila je trojka Džošue Mageta, pa izgubljena lopta Kenana Sipahija. To je kaznio zakucavanjem Džamar Guli i već tada smo imali meč na jedan posed. Mogao je Marko Gudurić da bude potpuni tragičar, pošto je i sam potom izgubio loptu, a trojku vrednu produžetka pogodio Sinan Guler. Na njegovu sreću, Fener je ipak došao do pobede u produžetku.

Ne možemo ni da zamislimo šta bi se desilo da nije. Igor Kokoškov je zasigurno samo bledo posmatrao šta njegovi košarkaši rade u tim poslednjim momentima, nemoćan da bilo šta promeni. Može se reći da je sve imalo pomalo komičnu notu i nije jasno zbog čega košarkaši Fenerbahčea nisu uspevali da smire loptu na pravi način.

Na kraju im je jedan ovakav šamar možda bio i potreban, pošto su u produžetku zaigrali kako znaju i umeju, za pet minuta su postigli čak 18 poena, pa se pitanje pobednika nije ni postavljalo na dnevni red. Statistički je blistao Nando de Kolo sa 31 poenom, a pratili su ga Dajšon Pjer i Melih Mahmutoglu sa po 17 poena, Marko Gudurić je postigao 13 poena, dok je Danilo Bartel završio sa 11 poena. Kod Darušafake istakli su se Džamar Guli i Endru Endruz sa po 22 poena.

Video: Igokea u problemu: Furiozni crveno-beli imaju +13 na poluvremenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA