≫ 

Jokić pokidao Minesotu - koliko je za njega dabl-dabl jednostavna stvar!

Denver je do poluvremena napravio dvocifrenu razliku koja je ukazivala da će Nagetsi nešto lakše doći do trijumfa

  • 11
Nikola Jokić Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Denvera ostvarili su drugu pobedu u nizu pošto su na pogon, koga drugog do, Nikole Jokića slavili u Minesoti sa 114:103. 

Već odavno nije neka bombastična vest da je srpski as došao do dabl-dabl učinka, jer je za njega to postala čista rutina. Tu informaciju sada znaju i Timbervulfsi.

Jokić je bio najefikasniji igrač susreta sa 31 poenom uz 14 skokova, četiri asistencije i po jednu blokadu i ukradenu loptu. Rano je uvideo da mu sa trojkama ne ide (0/3), pa je nastavio da rešeta unutar linije za tri poena (14/18), te uz 3/3 sa slobodnih bacanja zaključio svoj sjajni učinak. 

Denver je do poluvremena napravio dvocifrenu razliku koja je ukazivala da će Nagetsi nešto lakše doći do trijumfa, ali nije bilo tako. Domaćin se naglo budi u trećoj četvrtini i uvodi priču u veoma neizvesnu završnicu. Ipak, kapaciteti domaćeg kolektiva nisu bili dovoljni da se zaustave Jokić i ekipa, pa kada se lomila utakmica, momci Majka Melouna su pokazali mišiće.

Gordon i Hauard su sa po 15 poena bili pratioci Nikolini, Čančar je ubacio poen manje, a solidnu utakmicu odigrao je i Mekgi koji je zabeležio 12 poena i 13 skokova.

Sa druge strane, Edvards je sa 29 poena uz sedam skokova i pet asistencija odigrao prilično dobar meč, Tauns je dodao 20 poena i 11 skokova, ali sve to nije bilo dovoljno da se poveže i treća pobeda u nizu, iako Minesota već odavno ne gleda dalje od regularnog dela sezone.

Od ostalih rezultata, Los Anđeles Klipersi su slavili u gostima protiv Šarlota sa 113:90, Milvoki je u jednoj veoma efikasnoj utakmici bio bolji od Indijane sa 142:133, dok je Majami na svom terenu savladao Filadelfiju sa 106:94. Nemanja Bjelica nije dobio šansu u ekipi sa Floride.

Njujork Niksi su u neizvesnoj završnici izvukli pobedu protiv San Antonija 102:98, Čikago je nadjačao Toronto sa 114:102, a pobedu je ostvario i Memfis protiv Sakramenta 116:110. U poslednjoj utakmici noći između četvrtka i petka Finiks je za pola koša porazio Portland na svom parketu 118:117.

Video: Najatraktivniji tandem u NBA: Jokić samo pokaže Gordonu očima gde treba da skoči i sledi alej up!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA