≫ 

Dajte mu odmah MVP titulu: Sjajni Jokić upisao tripl-dabl, a da nije ni igrao u poslednjoj četvrtini

Još jedna maestralna partija srpskog košarkaša i pobeda Denvera u Detroitu

  • 13

Nastavlja Nikola Jokić da dominira parketima NBA lige. Više niko ne treba ni da spori da je on novi najkorisniji igrač najboljeg košarkaškog takmičenja na svetu, a noćas je to samo dodatno potvrdio. Već na poluvremenu je bio veoma blizu tripl-dabl učinka, a u trećoj četvrtini potrudio se da taj saldo dodatno poboljša i "probije" granicu, pa ga je trener Majkl Maloun poštedeo i nije ga ni izvodio na parket u poslednjih 12 minuta. Nije ni bilo potrebe, Denver je slavio veoma ubedljivu pobedu - 91:104.

I stvarno, ako titula najkorisnijeg košarkaša ove sezone "pristane" u ruke nekog drugog, biće to prava sramota. Niko kao Nikola ove sezone nije imao toliki uticaj na svoj tim, a da pritom nije propustio nijednu jedinu utakmicu. Sjajnim partijama privodi kraju regularni deo šampionata, pa se nadamo da će u plej-ofu biti samo još bolji. Sve predispozicije su ostvarene.

Možemo reći da je Nikola večeras čak igrao prilično kontrolisanu košarku. Nije uzimao previše šuteva, ali je opet bio jako precizan. Pokušavao je kada je god mogao da proigra svoje saigrače, što se ogleda u konačnom učinku od 20 poena, 15 skokova i 11 asistencija, a već na poluvremenu imao je saldo 13-9-9.

Kao što je najavio pre početka utakmice, gde je rekao da bi najradije Jokića odmorio jedan čitav meč, da mu ovaj dopušta, trener Majkl Maloun ga je poštedeo u završnih 12 minuta. Kako je meč tekao, zaista nije bilo ni potrebe da se srpski as dodatno umara i troši snagu. Kroz celu četvrtu četvrtinu je Nikolin tim imao dvocifrenu prednost, što je bio samo dodatni razlog za osmeh dok je sedeo na klupi.

Od košarkaša koji su se dodatno istakli u Denveru, treba istaći Markusa Hauarda, koji je možda pomalo i neočekivano dogurao do istog poenterskog salda kao i Jokić. Ubacio je 20 poena, a uz to je šutirao sasvim dobrih 9/13 iz igre. U Detroitu je ponajbolji bio Dialo sa 18 poena, 12 skokova i tri asistencije, ali to nije bilo dovoljno da se parira Nagetsima.

Od srpskih košarkaša na terenu je noćas bio i Aleksej Pokuševski. Njegova Oklahoma je prilično lako i ubedljivo poražena od Jute (93:109) uz još jednu odličnu partiju Bojana Bogdanovića, koji je tempirao formu za pravo vreme. Hrvatski košarkaš završio je sa 22 poena na svom kontu, a što se tiče jednog od najvećih talentata naše igre pod obručima, on je završio sa šest poena, devet skokova i jednom asistencijom.

Dodajmo još da je Luka Dončić večeras bio magičan, te da je bio nerešiva enigma za odbranu Toronto Raptorsa. Njegov Dalas je pobedom protiv jedine kanadske franšize u NBA ligi obezbedio mesto u plej-ofu, a slovenački košarkaš je baš kao i Nikola Jokić mogao da se pohvali tripl-dabl učinkom - 114:110.

U utakmici koja je mnogo više značila domaćima nego gostima, Dalas je dopustio da prokocka solidnu, dvocifrenu prednost sa početka četvrtog kvartala i da uđe u penal završnicu. Na svu sreću po njih, nisu dozvolili da Toronto potpuno preokrene situaciju u svoje ruke, a reći ćemo samo da je Luka završio sa 20 poena, 10 skokova i 11 asistencija. Pomogao mu je Kristaps Porzingis, koji je konačno pronašao svoju "pravu" partiju i završio je sa poenom više od Slovenca uz 10 uhvaćenih i dve podeljene lopte saigračima.

Govoreći o ostalim duelima, ne možemo da ne pomenemo blistavog Rasela Vestbruka, koji je takođe bio dvocifren u tri kolone, pa je samim tim bio najzaslužniji za trijumf Vizardsa nad Klivlendom. Nekadašnja zvezda Oklahome je meč završila sa 21 poenom, 12 skokova i čak 17 asistencija (120:105). Filadelfija je slavila protiv Orlanda relativno lako, ali je Jokićev glavni kandidat za titulu MVP-ja podbacio (122:97). Džoel Embid upisao je svega 13 poena, mada je uz to prikupio 11 skokova, što je daleko od učinka srpskog igrača.

U preostalim mečevima, Hjuston je slavio protiv Los Anđeles Klipersa, Memfis je dobio Sakramento u tesnoj završnici, dok je Golden Stejt "iščupao" pobedu protiv Nju Orleans Pelikansa uz pet poena Alena Smailagića, koji je pritom sakupio dva skoka i jednu asistenciju, a treba napomenuti da u timu nije bilo Stefa Karija.

Video: Jokić skrivio tehničku 10 sekundi pred kraj i zavio Denver u crno: Nikola vikao na sudiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA