Vreme je za konačni obračun: Zvezda bez Voldena, Budućnost priželjkuje 2018. godinu

Kreće finale ABA lige...

  • 4
KK Budućnost - KK Crvena zvezda Foto: ABA liga - KK Budućnost VOLI

Vreme je za konačan obračun u ABA ligi: Crvena zvezda i Budućnost večeras od 18.30 minuta otvaraju finalu seriju za titulu prvaka regionalnog takmičenja!

Trenutni skor ove dve ekipe u ABA liogi je nerešen - 23:23, s tim što je Zvezda dominantna na svom terenu i vodi 19:5. A upravo će crveno-beli imati prednost domaćeg terena u ovoj seriji.

Ovo će biti treći put zaredom da Zvezda i Budućnost igraju finale. Prvi put 2018. Podgoričani su osvojili trofej nakon brejka u Beogradu (3:1), dok su crveno-beli godinu dana kasnije dobila u majstorici sa 3:2 - u onim, sada već, čuvenim utakmicama sa "atmosferom linča."

Ono što bi moglo da bude loše za crveno-bele jeste činjenica da je Budućnost poslednja dva puta slavila u Beogadu, dok su i u Podgorici nedavno bili ubedljivi. Takođe, izabranici Dejana Milojevića su sa 2:0 protiv Mornara otišli u finale, dok je Zvezda dobila Igokeu sa 2:1.

Džordan Lojd i Džastin Kobs su okarakterisani kao igrači od kojih će možda i zavisiti ova serija. Najbolji su strelci svojih timova i među 10 su u ABA ligi ove sezone.

Zvezda će morati dosta da se osloni na Lojda, jer Kori Volden neće moći da igra.

KK Crvena zvezda - KK Panatinaikos 2017 Foto: MN Press

- Mi u meč ulazimo ne onako kako sam se nadao da će biti. Problematika koja traje mesecima je i dalje prisutna. Od povreda, korone, pa žestok udar virusa i igranje mečeva sa malim brojem igrača u žestokom ritmu. Nastavak svega toga je sada. Kuridža neće biti spreman za prvi meč i izvesno je da će i Volden propustiti meč. Nije trenirao ni za duele sa Igokeom. Stanje se pogoršalo posle serije. Na nama je da damo više od maksimuma, da kontrolišemo njihov kvalitet i da pokušamo da budemo bolji uprkos situaciji - rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

S druge strane, trener Budućnosti Dejan Milojević je dodao:

- Zvezda i mi smo ekipe u kojima se zna ko šta radi. Mornar je, recimo, nepredvidiv, Vranješ može da vam ubaci 25 poena. Zna se šta ima Zvezda, tu su Lojd i Volden, Davidovac koji igra sjajno važne utakmice, defanzivno Lazić i Dobrić rade veliki posao, u reketu su odlični Kuzmić i Noko... I mi i oni smo, jednostavno, dobri timovi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    16. maj 2021 | 11:44

    SAMO NAPRED ZVEZDO 🔴⚪🔴⚪

  • Mirjana Cetnici Sever

    16. maj 2021 | 12:19

    Ima veceras da vas isprasimo Milogorci.Napred Zvezdo ljubavi

  • Toronto

    16. maj 2021 | 11:48

    Rano je jutro ali uvek uz Zvezdu.Srbi iz restorana ,, Šumadija ,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA