Niksi su prvi Bogdanovi rivali u plej-ofu: Prštaće na Istoku, Boston protiv Vizardsa traži završnicu

Odigrane su uvodne utakmice poslednjeg kola ligaškog dela NBA lige

  • 0
Njujork Niks

Foto: Tanjug / AP

Prvi put nakon osam godina, Njujork Niksi idu u plej-of NBA lige. Pobedom protiv Bostona u Medison Skver Gardenu (96:92), obezbedili su četvrtu poziciju koja im garantuje prednost domaćeg terena i okršaj sa Atlantom na prvom koraku. To znači da će Bogdan Bogdanović zajedno sa Treom Jangom pokušati da napravi malo iznenađenje i izbori plasman u narednu polufinale Istoka.

Ovo je samo šlag na tortu na sjajne rezultate Niksa koje smo videli tokom čitave sezone. Ukupno 41 pobedu upisao je tim iz Njujorka i sasvim zasluženo je obezbedio visoku poziciju u Istočnoj konferenciji. Večeras je protiv Bostona bilo drame, iako nije bilo nagoveštaja za tako nešto. Vodio je domaći sastav sa 21 poenom prednosti u trećoj četvrtini, ali je ona pala na samo pola koša razlike pred završna dva minuta. Redži Bulok i Džulijus Rendl su ipak stavili tačku na sva dešavanja i obezbedili trijumf Njujorčanima.

Najefikasniji u timu Njujorka bio je Ar Džej Beret sa 22 poena, a Džulijus Rendl je dodao dva manje. Pratili su ih Alek Burks sa 17 poena, dok je Bulok dodao još jedan manje. Na drugoj strani su se istakli Džabari Parker sa 18 poena, Tremont Voters je postigao 17 poena, a Romeo Lengford je imao 14 poena.

Boston će se kroz plej-in boriti za mesto u plej-ofu, a za protivnika će imati Vašington, koji se u poslednje vreme probudio pod vođstvom Rasela Vestbruka. Plej-in se igra od 18. do 21. maja, najpre se u prvoj utakmici sastaju sedmi (Boston) i osmi na tabeli (Vašington). Pobednik tog susreta ide u doigravanje sa sedme pozicije (ukršta se sa Bruklinom), a poraženi čeka boljeg iz duela osmog (Indijana) i 10. (Šarlot). Tako će se u trećem meču sastatu poraženi iz prvog i pobednik drugog, a ulog će biti poslednja karta za plej-of na Istoku, što znači i megdan sa Filadelfijom u prvoj rundi naredne faze takmičenja.

Što se tiče Vašingtona, oni su večeras savladali Šarlot u meču koji ih je faktički lansirao na osmu poziciju. Nije to bilo nimalo lako, gosti su imali dvocifrenu prednost sve do pred završnu četvrtinu, a onda je usledio veliki preokret. Rešetali su Vizardsi sa koje god pozicije da su stigli, ubacili su 36 poena u tih završnih 12 minuta, što je bilo sasvim dovoljno za trijumf - 115:110.

Najviše poena postigao je Bredli Bil sa 25 poena, šest skokova i četiri asistencije, dok je Rasel Vestbruk došao do 23 poena, 15 uhvaćenih i 10 podeljenih lopti saigračima. Na drugoj strani, Teri Rozije je bio najefikasniji sa 22 poena, a "flertovao" je sa tripl-dablom, pošto je imao devet skokova i devet asistencija.

Indijana je savladala Toronto čime je obezbedila deveto mesto na Istoku i plej-in protiv Šarlota. Za razliku od prethodna dva meča, na ovom drame nije bilo. Gosti su stekli ogromnu prednost tokom prvog poluvremena i nisu pomišljali da je ispuste sve do samog kraja - 113:125.

Čak 31 poen postigao je Briset uz 10 skokova i tri asistencije, a dabl-dabl u velikom stilu je do dabl-dabla došao Domantas Sabonis sa 25 poena i 16 skokova. Kod Reptorsa su najefikasniji redom bili Flin sa 27 poena, Džbonson sa 24 poena, te Bembri sa još jednim manje.

U preostala dva meča, koja nisu mnogo odlučivala o bilo čemu, Finiks je u tesnoj završnici savladao San Antonio (121:123), dok je Milvoki na svom terenu oborio Majami Hit (122:108).

Video: Sjajni Jokić upisao tripl-dabl, a da nije ni igrao u poslednjoj četvrtini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA