Ataman pun reči hvale o Obradoviću: "Možda on uspe da širom otvori vrata trenerima ka NBA ligi"

Šef struke Anadolu Efesa smatra da je sada pravo vreme za trenera iz Čačka da ode "preko bare"

  • 5
Želimir Željko Obradović Foto: Marko Jovanović

Anadolu Efes uspeo je da izbori plasman na Fajnal for Evrolige, koji će se krajem maja igrati u nemačkom Kelnu. Predvođen Erginom Atamanom na klupi, turski klub još jednom je dokazao da je izrastao u veoma ozbiljnog konkurenta, koji će se kroz koju nedelju sigurno "potući" i za šampionski pehar na završnom turniru.

A turski stručnjak je u razgovoru za jednu grčku televiziju izjavio da veoma ceni Željka Obradovića i sav njegov rad i trud iz poslednjih nekoliko decenija. Kako i ne bi - reč je o najtrofejnijem košarkaškom treneru sa Starog kontinenta. Ako pitate Atamana, on smatra da će upravo Žoc otvoriti vrata evropskim stručnjacima ka NBA ligi, kaže da poseduje sve kvalitete koji su neophodni.

- Mislim da je on trenutno prilično opušten. Nije želeo da ima stres koji smo mi imali ove godine. Već je osvojio devet titula Evrolige, mislim da će samo nastaviti sa svojim predahom tokom leta. Ili će neko iz NBA lige razumeti koliko je Evroliga napredovala, kako je evropska košarka sada mnogo bolja i od one "preko okeana" i da će pozvati najboljeg trenera da bude deo jedne od ekipa. Zaslužuje da pređe u NBA ligu i tako možda otvori vrata svim drugim evropskim stručnjacima u budućnosti. Ne samo igračima. Mislim da je sada pravo vreme za evropske trenere da se probiju u NBA - rekao je Ataman.

Podsetimo, Obradović se rastao sa Fenerbahčeom tokom prethodnog leta, nakon čega je uzeo godinu odmora tokom aktuelne sezone koja je bila "pogođena" koronavirusom i odigrana je na potpuno drugačiji način, uglavnom bez prisustva publike i uz stroga pravila karantina.

Video: Obradović: Zadovoljan sam odlukom da napravim pauzu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    19. maj 2021 | 01:54

    Zamisli da Zeljku neko sutne za 3 poena deset puta za redom bez akcije ,udavio bi ga !!

  • baba smilja iz darosave

    18. maj 2021 | 18:14

    ne bi se on zadrzao u nba ni 3 dana sa njegovim besnim i bahatim ponasanje prema igracima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA