≫ 

Dobrić poveo Zvezdu do pobede u epskom dvoboju u "Pioniru" i doneo 2:0 pred odlazak u Podogricu!

Zvezda uspela da ispusti +20, pa je gubila skoro dvocifrenom razlikom, a na kraju u uzbudljivoj završnici uspela da dođe do velikog trijumfa

Video: Tresle se konstrukcije koševa: Pogledajte najbolje poteze iz 2. meča finala plej-ofa ABA lige

Meč za infarkt u "Pioniru"! Košarkaši Crvene zvezde "provozali" su svoje navijače, podigli im krvni pritisak do nebesa, ali su na kraju uspeli da upišu zlata vrednu pobedu, koja znači da vode sa 2:0 u finalnoj seriji ABA lige. Imali su momci Dejana Radonjića +20, potom su gubili gotovo dvocifrenom razlikom, a na kraju su slavili u neizvesnoj završnici - 85:79.

Sve je rešeno u dramatičnoj završnici. Drugačije nije ni moglo. Vodila je Budućnost sa pola koša prednosti pred poslednji minut trojkom Ivanovića, uzvratio je ekspresno Dobrić, a kroz penal završnicu košarkaši Dejana Radonjića sačuvali su smirenost i upisali su ogroman, gigantski korak ka tituli u ABA ligi.

Ovo je bila utakmica u kojoj smo videli dva potpuno različita poluvremena, tačnije samo se treća deonica bitno razlikovala od ostalih. I dok je u prvih 20 minuta viđena potpuna dominacija Crvene zvezde, u toj trećoj četvrtini smo videli nestvarnu igru Podgoričana koje je predvodio Danilo Nikolić, koji je na kraju bio najzaslužniji za njihov povratak u život.

Jer kako smo rekli neverovatna je bila energija Zvezde u prvom poluvremenu. Od samog početka su košarkaši Dejana Radonjića uspeli da uvedu Podgoričane "u mašinu" i nisu ih nijednog trenutka iz nje ispuštali. Visok presing koji su nametnuli doneo im je sjajnu prednost već u prvoj četvrtini, a dok se crnogorski sastav konačno osvestio, već smo imali ogromnu prednost Beograđana.

Uz to, treba dodati zaista neverovatne procente Crvene zvezde iz reketa tokom prvog poluvremena kada je napravljena ta uvodna ogromna razlika na ovoj utakmici. U jednom momentu su crveno-beli imali potpuno nestvarnih 13/16 za dva poena, mada ih šut sa distance nije služio, uspevali su relativno lako da diktiraju tempo u dvorani "Aleksandar Nikolić". Kasnije su trojke počeli da pogađaju Uskoković, Dobrić... Ali na početku drugog poluvremena je jednostavno sve stalo.

Video: Lendri Noko kida obruč u Pioniru: Silovito zakucavanje uz bacanje Vilija Rida na patos!

Teško je pronaći reči za ono što smo gledali u trećoj četvrtini. Potpuno neobjašnjive odluke je Zvezda donosila u napadu, a nije im išlo na ruku ni to što je Danilo Nikolić igrao jednu od najboljih utakmica u svom dosadašnjem toku karijere. U jednom momentu imao je 6/6 za tri poena, pa je faktički bio najzaslužniji za epski prekoret Podgoričana u "Pioniru". Kao da su prekopirali sve ono što je Zvezda radila u uvodnih 20 minuta. Ali Zvezda se digla u završnici, odlučivala su poslednja četiri minuta utakmice, koja smo već pomenuli na samom startu.

Najzaslužniji za pobedu Zvezde večeras bio je nestvarni Ognjen Dobrić, kojem treba skinuti kapu za učinjeno. Imao je dominantno prvo poluvreme, stao ga je šut u trećoj četvrtini, ali je uspeo da pronađe samopouzdanje kada je bilo najpotrebnije i da sa svojih 27 poena začini veče u dvorani "Aleksandar Nikolić". Solidan je bio Džordan Lojd, koji je nakon dobrih uvodnih 20 minuta imao krizu u nastavku, ali je završio sa 16 poena, dok je Lendi Noko dodao još jedan poen manje, od čega je 13 poena postigao u prve dve četvrtine. Marko Simonović je takođe bio dvocifren sa 10 poena.

Na drugoj strani gledali smo neverovatnog Danila Nikolića. Pomenuli smo njegov učinak na šutu sa distance, a reći ćemo da je imao 26 poena kada se podvukla konačna crta. Od dvocifrenih još smo imali Džastina Kobsa sa 14 poena, Nikolu Ivanovića i Melvina Edžama sa po 12 poena i Vilija Rida sa 10 poena.

I kao što smo rekli, prva četvrtina poptuno je protekla u dominaciji Crvene zvezde. Sam podatak da su domaći za uvodnih deset minuta košarke postigli 30 poena sasvim dovoljno govori o tome kakvu smo košarku gledali u dvorani na Paliluli. Budućnost prvih nekoliko minuta nije mogla ni do koša iz igre, pa je uglavnom sa penala uspevala da se održi iznad vode.

Ređala su se atraktivna zakucavanja Dobrića, Noka, Lojda i svi su skakali na noge, jednostavno je sve "gorelo" u hali "Aleksandar Nikolić". Kada se sve podvuče, Milojević je već nakon osam minuta iskoristio oba tajmauta koja je imao u prvom delu igre, što opet nešto govori.

A ništa se preterano nije promenilo u drugom poluvremenu. Zvezda je nastavila da uništava svog rivala, vrlo brzo je došla do +20, ali je sekvenca večeras raspoloženog Amedea dela Valea povratila Budućnost koliko-toliko u igru. Usledila je serija 8:0, tako da smo imali nešto interesantniji meč, samo na kratko. Crveno-beli su opet zaigrali na svoj ubitačan način, pa su na poluvreme otišli sa +14.

Video: Kobs će imati noćne more od Uskokovića: 20 sekundi čistog talenta Zvezdinog bisera!

Ali treća četvrtina nije bila ni nalik onome što smo gledali u prvih 20 minuta. Pravo je pitanje šta se uopšte desilo sa košarkašima Crvene zvezde na odmoru, ali njihova igra u nastavku nije bila ni bleda senka. Ali pohvale moraju ići i na račun Budućnosti, koja je preko Danila Nikolića i Džastina Kobsa već do polovine treće četvrtine uspela da izjednači rezultat na ovoj utakmici. A u nastavku smo videli i potpuni obrt, priključili su se tu Vili Rid i svi unutrašnji košarkaši Budućnosti, pa je prednost u jednom trenutku za goste bila na granici dvocifrene.

Iako na početku poslednje četvrtine nije delovalo da Zvezda može do novog preokreta, sve se promenilo negde sredinom završnih deset minuta. Ono što se dešavalo Zvezdi u trećoj četvrtini, desilo se i Budućnosti u tom periodu igre. Ništa nije htelo kroz koš, ni ziceri, ni šutevi sa distance i odjednom smo imali novu prednost crveno-belih. Energija Dobrića bila je neverovatna, a proradio je pomalo neočekivano i Marko Simonović. Mic po mic, gledali smo novi epski preokret, koji je začinio Dobrić svojom trojkom na početku poslednjeg minuta. Posle toga usledila je već pomenuta penal završnica, koju je domaći tim lako rešio u svoju korist.

Video: Luda asistencija Uskokovića iz skoka i u okretu: Dobrić poleteo i zakucao jednom rukom!

Statistika utakmice:

Crvena zvezda: Hol 2, Lojd 16, Uskoković 3, Davidovac 6, Lazić 2, Rit, Radanov, Dobrić 27, Simonović 10, Jagodić-Kuridža, Kuzmić 4, Noko 15

Budućnost: Kobs 14, Ivanović 12, Edžam 12, Šehović, D. Nikolić 26, Apić, Mitrović, Dela Vale 5, Z. Nikolić, Popović, Rid 10, Žugić

Tok meča:

4/4

10. minut (85:79) - Faul Nikolića. Bacanja je imao Lojd, pogodio je oba i Zvezda ima ogromnu prednost. Tajmaut Milojevića. Nikolić ne pogađa trojku, lopta za Zvezdu. Simonović šutira bacanja. Oba su pogođena. Popović je izblokiran, a onda Nikolić takođe blokira na drugoj strani. Kraj utakmice, velika pobeda Zvezde!

9. minut (81:79) - Faul u napadu Zvezde. Ivanović opet pogađa trojku, još minut do kraja. DOBRIĆ za tri! Kakva njegova serija! Minut do kraja! Izgubljena lopta Budućnosti, kakva utakmica, kakva završnica...

8. minut (78:76) - Kobs "zavrće" loptu u prodoru. Na kraju lopta za Budućnost u narednom napadu Zvezde, kaže Koljenšić. Čini se da se Dobrić sapleo o Noka. Ivanović ne pogađa o tablu.

7. minut (76:74) - Ukradena lopta, Simonović poentira, opet tajmaut traži Milojević! Kakva utakmica, čeka nas pravo ludilo u završnici! Faul pravi Branko Lazić, a Rid je nezgodno pao na parket. Nema bacanja, nema još bonusa za Podgoričane. Napad je za Zvezdu nakon promašaja Ivanovića. Kasni Vili Rid, poeni za Simonovića iz silazne putanje.

6. minut (74:74) - Oba bacanja je realizovao Simonović, nad kojim je načinjen faul u napadu od strane Vilija Rida. Dobrić prolazi do kraja, opet imamo meč na posed zaostatka. Tajmaut Milojevića. Melvin Edžam je napravio korake. Tri slobodna bacanja za Dobrića. Izjednačenje!

5. minut (67:74) - Vrlo loš šut Džordana Lojda. Ne može ništa da pogodi Amerikanac. Popović je izblokiran na šutu za tri poena. Simonović je došao do lopte, a onda je izborio dva slobodna bacanja.

4. minut (67:74) - Vili Rid zakucava iz kontre nakon promašene kontre Davidovca. Dobrić pogađa i prekida novi post Zvezde. Ništa od koša Dela Valea, malo je forsirao, a onda je napravio i faul. Izaći će iz igre.

3. minut (65:72) - Nema koša Dobrića, nema ni za Budućnost, a Popović pravi četvrti faul. Lojd ne postiže dvojku, a loptu hvata Melvin Edžam. Dela Vale ne može iz koraka, već duže vremena isti rezultat na semaforu.

2. minut (65:72) - Danilo Nikolić hvata ofanzivni skok i postiže nove poene. Potom prekršaj za Ivanovića. Lojd je promašio, napad je za Budućnost. Prekršaj Lojda nad Kobsom. Nema potom trojke Kobsa preko ruke.

1. minut (65:70) - Lazić krade loptu i poentira, a Zoran Nikolić ne poentira pod košem. Dobrić ne može sa poludistance, a ne može ni da uhvati loptu i zadrži posed za svoju ekipu. Ivanović je fauliran od strane Lazića.

3/4

10. minut (63:70) - Dobrić je promašio za tri, a Danilo Nikolić pogađa trojku. 6/6! Ovo je nezapamćeno u ABA ligi... I na kraju pogađa Davidovac, da unese bar malo života u igru Zvezde. Imaće i dodatno slobodno bacanje. Dobrić je uhvatio skok nakon promašenog bacanja, ali nije pogodio. Ogromna prednost za Podgoričane.

9. minut (61:67) - Ništa ne može Zvezda da pogodi. Ni Dobrić, ni Kuzmić... Kobs pogađa flouter, prednost nastavlja da raste i ovo preti da se pretvori u neverovatnu katastrofu domaćih.

8. minut (61:65) - Melvin Edžam i Vili Rid hvataju ofanzivne skokove i ponovo donose minimalnu prednost ekipi Budućnosti. Davidovac je promašio lagan šut, a Edžam nastavlja da trpa koš Crvene zvezde. Raste prednost Budućnosti.

7. minut (61:61) - Džordan Lojd konačno prekida užasnu seriju Crvene zvezde. Ivanović ne može za tri, ali Nikolić to hvata. Uskoković pravi pametan faul. Budućnost ne koristi svoj napad, a Lojd baca loptu u aut. Zaista katastrofalna organizacija igre.

6. minut (59:61) - Tri bacanja pogađa Kobs, krade loptu Ivanović, nerešeno je u "Aleksandru Nikoliću". Još jedan tajmaut Radonjića. Promašaj Dobrića za tri poena, Edžam donosi prednost Budućnosti!

5. minut (59:54) - A sada Edžam uspeva da probaci zicer i vrati nas na utakmicu na jedan posed. Davidovac ne može za tri poena, serija promašaja se nastavlja. Ni Kobs ne može pod košem, a Lojd prekida katastrofu pogotkom sa poludistance.

4. minut (57:52) - Nema koša ni za Budućnost, a Nikolić vraća Budućnost u život. Neverovatno... Samo je pet razlike. Ni Hol ne može za tri, pa ni Lojd. Lopta je za Budućnost. Sada već veliki problemi za crveno-bele.

3. minut (57:49) - Noko skida ofanzivni skok, a Nikolić ga faulira. Prilika da Zvezda postigne prve poene u trećoj deonici. Pogađa Noko prvo, pa i drugo. Nikolić ima 4/4 za tri, ništa čudno što je ubacio još jednu trojku. Lazićev težak promašaj sa 45 stepeni sa distance.

2. minut (55:46) - Nikolić uspeva da postigne nemoguće, a prethodno je Rid uhvatio u ruke gotovo čist pogodak Lojda. Tajmautom reaguje Dejan Radonjić.

1. minut (55:44) - Otima loptu Lazić ovde Edžamu iz ruku kod prvog napada Budućnosti, a Nikolić je potom napravio prekršaj u postavljanju bloka. Simonović ne može da postigne trojku. Kobs postiže trojku i nastavlja solidnu seriju sa kraja prvog poluvremena.

2/4

10. minut (55:41) - Nekontrolisan izbačaj Rida, a na drugoj strani Uskoković sjajno pronalazi Noka koji postiže poene uz prekršaj Rida. I bacanje ubacuje centar Zvezde, ponovo raste prednost domaćih košarkaša. Kobs sada prvi put uspeva da pronađe put do koša i da položi loptu, a Rit je napravio prekršaj i omogućio Radonjiću da zatraži minut odmora. Kobs je miran i pogađa bacanje posle tajmauta. Promašio je Dobrić zicer i to je kraj prvog poluvremena.

9. minut (52:38) - Aleksa Uskoković vezuje trojku na sjajnu odbranu! A Nikolić je neverovatan večeras zaista, pogađa iz visokog luka za dva poena. Pogađa Lendri Noko i sam jedan težak šut, njegov deseti poen!

8. minut (47:36) - Lendri Noko je fauliran pod košem i realizovao je oba slobodna bacanja. Na drugoj strani nisu dobro iskomunicirali Lazić i Dobrić, a rezultat je lična greška nad Kobsom. Samo jedno bacanje je pogodio. Ni Uskoković, ni Dobrić ne mogu da pogode trojku u narednom napadu Zvezde, a Uskoković tera Kobsa na grešku u koracima.

7. minut (45:35) - Kobs pravi novi prekršaj nad Dobrićem, koji će opet stati na liniju penala. I pogodiće oba slobodna bacanja. Rid je pokušao da "iskopira" Noka, ali ga je Lojd zaustavio, doduše prekršajem. Ovaj je realizovao oba penala.

6. minut (43:33) - Nema sada koša sa poludistance za Lojda, a Dela Vale je zaustavljen prekršajem od strane Lojda. Ne pogađa ni Rid, a Dobrić je sada propustio priliku da napravi potez utakmice. Alej-up nažalost nije završio u košu, ali imaće dva slobodna bacanja. I jedno i drugo je pogodio. Nikolić je prvi put promašio (za dva poena), ali za tri ne može da promaši, kao po nekom nepisanom pravilu.

5. minut (41:30) - Lojd je izborio dva bacanja iz kontre, koja je pogodio, a Dela Vale je vratio poene sa poludistance. Noko je sada pokušao da "izvuče" loptu iz auta nakon veoma lošeg šuta Dobrića, ali nije uspeo. Nema koša ni za Kobsa iz ranog napada.

4. minut (39:28) - Davidovac opet pod košem kupi asistenciju Lojda, sjajno. Ivanović postiže poene uz prekršaj Branka Lazića, što znači da će imati dodatno slobodno bacanje, koje je realizovao. Zvezda gubi loptu, ali nema trojke Dela Valea. Posle dosta petljanja, ostaje napad za Budućnost.

3. minut (37:25) - Hol ne može da pogodi trojku iz ofanzivnog skoka, pa Budućnost pokušava da koliko-toliko smanji razliku. I to će moći da učini, pošto je Hol načinio faul nad Amedeom dela Valeom. Siguran je Italijan, sva tri bacanja su prošla kao po automatizmu. Faul nad Lazićem sada čini upravo on.

2. minut (37:22) - Oba bacanja je pogodio Lojd, a Nikolić pogađa trojku, ponovo. Jedini koji može nešto večeras. Nema trojke za Lojda sada, a Edžam sa zemlje pogađa, pa Radonjić traži tajmaut. Prvi put Budućnost vezuje dva koša na ovoj utakmici, neverovatno.

1. minut (35:17) - Dobrić nastavlja da puni koš Crvene zvezde. Amedeo dela Vale promašuje iz ćoška, a sve je rezultat dobre odbrane Zvezde. Dobrić promašuje za tri, ali hvataju skok domaći i onda trojka Džordana Lojda. Budućnost ne koristi napad, a onda će biti bacanja za Lojda.

1/4

10. minut (30:17) - Sada veliki problem pravi Petar Popović svom timu. Njegova treća lična greška, a nije gotova ni prva četvrtina. Lojd je promašio prvo bacanje, a drugo je realizovao. Nema pogotka Dela Valea, a Dobrić zakucava na veoma moćan način iz kontre. Bacanja su za Edžama, on je realizovao oba, a na kraju nisu priznati poeni Davidovca u poslednjim desetinkama. Lopta je ostala na vrhovima prstiju, ali bez obzira na to, ogromna prednost za domaće.

9. minut (27:15) - Sve pokušava Milojević, meša karte, a Danilo Nikolić je na kraju izborio dva slobodna bacanja. Prvo je pogodio, a to je učinio i iz drugog pokušaja. Malo su petljali košarkaši Zvezde, lopta je ostala u njihovom posedu, a Davidovac pogađa nemoguć šut sa jedne noge. Nikolić ne promašuje kada je na šutu za tri, važan pogodak za Podgoričane.

8. minut (25:10) - Odličan pas za Kuzmića, koji opet zakucava. I evo novog tajmauta za Dejana Milojevića, nema Budućnost rešenje za igru Crvene zvezde. Amedeo dela Vale pravi skandaloznu grešku, dodaje Ivanoviću koji je pao na parket. Dobrić pogađa trojku! Onda po neiskorišćen napad na obe strane.

7. minut (20:10) - Prekršaj nad Dobrićem, koji ima priliku da donese Zvezdi dvocifrenu prednost. Što i čini, oba bacanja su prošla kroz obruč. Rid je užasno završio napad, a Kuzmić opet zakucava! Pogađa Kobs flouter, konačno malo života za Podgoričane. Zapravo, poeni su za Rida, koji je pipao loptu pred ulazak u koš.

6. minut (16:8) - Spušta sada loptu u koš Dobrić, a Edžam promašuje za tri poena. Zaustavljen je nešto brži napad Zvezde, a Lengston Hol pogađa sa poludistance. Rid je izblokiran od strane Kuzmića, opet je dohvatio tu loptu, a epilog su slobodna bacanja. Rid je promašio prvo bacanje, kao i na početku utakmice, a drugo je pogodio.

5. minut (12:7) - Ivanović konačno razbija visok presing Crvene zvezde, a potom pravi faul nad Lendrijem Nokom. Sada nema poena za Zvezdu, pošto Lengston Hol ne uspeva da završi polaganje na adekvatan način. Kobs je fauliran od strane Noka, već druga njegova lična greška. Ivanović ne pogađa za tri, ali tu je Edžam da pokupi loptu. Faul Lazića, biće bacanja, pošto je prethodno iskorišćen bonus. Pogađa Nikola Ivanović prvo, pa i drugo bacanje.

4. minut (12:3) - Melvin Edžam je isprva promašio, da bi potom bio fauliran od strane Noka. Imaće dva slobodna bacanja, koja je pogodio. Dobrić nastavlja tamo gde je stao u prvoj utakmici, novi pogođeni flouter.

3. minut (10:1) - Lojd je napravio sebi dosta prostora i pogodio sa poludistance. Edžam ne može ništa, Lojd je asistirao do Noka i to je moćno zakucavanje koje tera Dejana Milojevića da zatraži prvi minut odmora. Lendri Noko ponovo razbija, zakucava, raste prednost Zvezde. Novi promašaj Budućnosti, kontra Zvezde, ali ovaj put aut, ostaje posed za crveno-bele.

2. minut (4:1) - Rid ne može da dođe do trojke, a faul je potom napravio Simonović nad istim košarkašem, pa ćemo gledati prva bacanja. Prvo je promašio, a drugi put je nešto uspešniji. Loše udvajanje igrača Budućnosti kažnjava Simonović polaganjem. Faul u napadu pravi Vili Rid, po mišljenju Koljenšića.

1. minut (2:0) - Prvi napad je za Budućnost, ali Šehović je neprecizan za tri poena. Lengston Hol je gazio centralnu liniju, pa je to prva izgubljena lopta za Zvezdu. Istekao je napad Budućnosti, a na drugoj strani smo videli prve poene Lendrija Noka.

Startne postave:

Crvena zvezda: Lengston Hol, Džordan Lojd, Branko Lazić, Marko Simonović, Lendri Noko

Budućnost: Džastin Kobs, Melvin Edžam, Suad Šehović, Vili Rid, Fedor Žugić

Pre meča:

Što se tiče zdravstvenog bilansa, u timu Zvezde je još neizvestan Marko Jagodić-Kuridža, dok Kori Volden definitivno neće igrati. I dok je prvi bio na klupi, ali nije ulazio, drugi je ceo meč odgledao sa tribina i radovao se pobedi svojih saigrača. U timu Budućnosti, Džastin Kobs je imao nezgodan pad na prvom meču, ali su fizioterapeuti Podgoričana uspeli da ga osposobe i on će biti spreman za večerašnji meč.

Trener Crvene zvezde, Dejan Radonjić istakao je pred početak večerašnjeg susreta da će on biti značajno teži nego prethodni odigran u nedelju (82:78). Pred početak meča doneta je odluka o Voldenu.

- Svesni smo da nas očekuje još teža utamica nego ono koju smo odigrali u nedelju. Očekujem još bolju Budućnost, pokazali su veliki kvalitet i imamo ogroman respekt prema njima. Akcenat je na analizi i pripremi za naredni meč u kome moramo biti energetski na visokom nivou. Takođe, koncentracija u igri mora da bude adekvatna značaju meča. U prošloj utakmici je bilo dobrih momenata i dobrih elemenata, ali i onih kojima nisam zadovoljan u kojima moramo biti bolji da bi došli do pobede. Situacija sa igračima koji nisu mogli da nastupe je takva da nismo u prilici da donosimo odluke, osim na sam dan utakmice - rekao je Radonjić.

Utakmicu između Crvene zvezde i Budućnosti sudiće srpsko-crnogorsko-slovenačka trojka. Uloga glavnog arbitra poverena je Iliji Beloševiću, a pomagaće mu Miloš Koljenšić i Milan Nedović. Nadamo se da će odraditi podjednako dobar posao kao sudije na prvoj utakmici, na kojoj zaista nije imalo nikakvih primedbi.

Video: Radonjić: Igra se brzo i kvalitetno; Milojević: Zvezda uhvatila najvažniju loptu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeka

    18. maj 2021 | 22:57

    Ako Zvezda osvoji ABA ligu, to će biti veliki uspeh imajući u vidu da imamo najgoru ekipu u zadnjih 10 godina. Naročito su nam plejevi kriminalni, posebno Hol. E moj Obradoviću, šta si ti dovukao u Zvezdu, a nudili ti Nedovića i Blažiča. Sve u svemu svaka čast igračima, borili su se do kraja. A Radonji nema šta da se zameri, izvukao je maksimum od igrača. Napred Zvezda.

  • Olimdar

    18. maj 2021 | 22:58

    Dobriću D O B R O ♥️ ti se u životu vratilo , sve najbolje podarilo , sve ti srećno u životu bilo.Puno hvala.

  • Geras

    18. maj 2021 | 22:40

    Naravno Dobric.... Dečko je zaslužio odavno veću minutazu.... Evo kako vraća... Momak je car

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA