≫ 

"Nije delovalo da će Divac otići preko noći, ne bi bilo isto u Milvokiju": Bogdan o putu kroz NBA

Košarkaš Atlante je u dugačkom razgovoru za naše medije uspeo da se dotakne mnogobrojnih tema

  • 0

Neverovatnu sezonu iza sebe je imao Bogdan Bogdanović. Jedan od naših najboljih košarkaša u NBA ligi se zajedno sa Atlanta Hoksima domogao plej-ofa, a naravno ne želi da se tu zaustavi već želi da ode i koji korak dalje.

Ono što dodatno treba istaći jeste da je Bogdanoviću dosta dobro krenulo i na polju marketinga, gde je postao član "Adidas" porodice, što znači da će dobiti patike dizajnirane isključivo za njega. To je privilegija koju ima retko koji košarkaš van SAD-a.

A naravno, kako se početak plej-ofa približava, to uzbuđenje iz trenutka u trenutak raste. Bogdan ističe da će protiv Njujork Niksa biti zaista posebno, a naročito ističe u prvi plan igranje u "Medison Skver Gardenu".

- Uzbuđen sam zbog prve plej-of utakmice. Znamo da je to jedno od najboljih mesta za igranje, tu se čuda dešavaju. Sećam se prve utakmice sa Sakramentom ovde, Badi Hild mi je rekao da mogu da poludim, da ovde mogu da dam i po 50 poena. Valjda svi igrači to prepričavaju kada dođu u Medison Skver Garden. Nadam se čudu, idemo utakmicu po utakmicu. Biće uzbudljivo, dobra su ekipa kao i mi. Oni su iskusniji od nas, tu smo negde, imaju i oni mlade igrače. Videćemo, najviše bih voleo da bude sedam utakmica, da imamo mnogo navijača... - započeo je priču Bogdan.

Kaže da bi voleo da serija protiv Niksa bude što zanimljivija, da ostane upamćena duži period. Naravno, Bogdanović se potajno nada da bi Atlanta mogla da ode i korak dalje.

- Voleo bih da bude što luđe protiv Niksa, da izađemo kao pobednici, to bi bila dobra škola za nas. Timovi se u plej-ofu iskristališu. Najviše se vidi u plej-ofu, minimum četiri puta igraš protiv nekoga - dodao je Bogdanović.

Mnogi američki mediji su povezivali Bogdanovića sa drugim NBA franšizama pred trejd dedlajn. Srpski košarkaš kaže da mu to nije baš najviše prijalo, jer je odvlačilo fokus sa terena. Ali kada je sve prošlo, sve je bilo fantastično.

- To sam naučio prve godine u NBA ligi. Nekako nisi siguran, može svašta da se desi. Malo sam se "ložio" biće nešto, a na kraju nije bilo ništa. Pred taj datum imaš nervozu da li ostaješ tu, nezgodno je promeniti mesto i što se tiče grada, ekipe, tako da je bilo lakše kada je prošao taj datum. Nekako znaš da si do kraja godine ovde. I naravno, izašao sam iz povrede, to se poklopilo zajedno. Drugi su se povredili, pa sam dobio više prostora. Bolji uslovi su za život u Atlanti, a za trening u Sakramentu - dodao je Bogdan.

Bogdan Bogdanović Foto: Promo/Privatna arhiva Bogdan Bogdanović

A mnogo je bilo priče da bi Bogdan mogao da završi u Milvoki Baksima. Morala je tu da reaguje čak i NBA liga, s obzirom na to da nije baš sve prošlo po propisima u razgovorima između dve franšize.

- Bilo bi drugačije, ne bi sve bilo isto. Mi (Tanasis i Bogdan, prim. aut) nismo toliko bliski prijatelji, ali često pričamo na prvenstvima. Isto smo giište, igrali smo jedan protiv drugog, sretali smo se u Atini, tako smo se povezali. Iz te perspektive, delovalo bi da bih bio jako bolji, ali to se nikad ne zna, bilo bi drugačije, da li bolje ili gore. Sigurno bi bilo manje prostora, s obzirom na to da je njihova ekipa složenija, gde se zna šta ko radi, sistemski je organizovanije. I dalje sam nov, barem medijski gledano. Ovde dok ne napraviš neke veće utakmice u plej-ofu, i dalje si samo "regular season player" (igrač za ligaški deo sezone). Evo sada je prilika da napredujem, nadam se da ću u budućnosti igrati do kraja karijere svake sezone u plej-ofu. To nije uopšte lako, prija ta pažnja, ali nije mi to fokus.

Dotakao se saradnje sa Trejom Jangom, sa kojim je igrao odlično u paru tokom većeg dela sezone.

- Podseća me dosta na mene u Evropi. I mislim da je dobar lik, da hoće da sarađuje, teško je napraviti takvu komunikaciju sa nekim. Razumem ga totalno, posle tog trejd dedlajna smo počeli bolje da komuniciramo. Neke saradnje na terenu su izgledale bolje kada smo gledali snimke. Pomagali smo se međusobno - izjavio je Bogdanović.

Za kraj, dotakao se i odnosa sa svojim nekadašnjim klubom - Sakramentom, koji se u međuvremenu rešio apsolutno svih Srba. Ističe da mu je jako žao što se to na kraju desilo.

- Sigurno je da nisam imao neku želju da se vratim posle tog nepoverenja. Čak i taj trejd u Milvoki je uticao dodatno, ali kad su otpustili Divca, bilo je baš iznenada. Dolazio je na naše utakmice, podržavao nas je, nije delovalo da će se desiti preko noći. Bezveze je to stvarno ispalo, ali to je posao na kraju krajeva. Pratio sam i ja Kingse posle toga. Mislim da ni oni ne znaju konkretno šta hoće. Oni jednostavno imaju način na koji grade ekipu, koji je čudan od samog početka. Nije mi bilo jasno sve, ali tu ćemo stati - zaključio je košarkaš Atlante.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA